Για το «διπλό» και την κορυφή στην Τρίπολη ο Παναθηναϊκός
i

Παναθηναϊκός/ ©Intime

Για το «διπλό» και την κορυφή στην Τρίπολη ο Παναθηναϊκός

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:28 - 30.01.2023 / Ανανεώθηκε: 09:37 - 30.01.2023

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον Αστέρα Τρίπολης στο ματς που ρίχνει την αυλαία της 20ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» (30/1, 21:00, NovasportsPrime) στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ (0-3) θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και να αποκτήσει και πάλι ψυχολογία. Θυμίζουμε ότι οι «πράσινοι» την περασμένη Πέμπτη αποκλείστηκαν και από το Κύπελλο από το «Δικέφαλο του Βορρά». 

Επιπλέον, από χθες το βράδυ η ΑΕΚ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μετά την επικράτηση με 3-0 κόντρα στον Άρη στην «ΟΠΑΠ Αρένα». Επομένως, ο Παναθηναϊκός θέλει το «διπλό» για να είναι και πάλι πρωτοπόρος. 

Από την άλλη ο Αστέρας Τρίπολης θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του, που παραδοσιακά δυσκολεύει πολλούς αντιπάλους και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους «πράσινους». Οι Αρκάδες βρίσκονται στην 11η θέση με 18 βαθμούς, ενώ μετρούν 3 νίκες, 9 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Ο Χουάν Μουνάφο λόγω τιμωρίας θα μείνει εκτός. Αντίθετα επέστρεψαν  οι Αντριάν Ριέρα και Ματίας Ιγκλέσιας. Τραυματίες παραμένουν οι Τιλίκα, Καπίγια και Βαλιέντε και δεν βρίσκονται επίσης στη διάθεση του Άκη Μάντζιου για το αποψινό ματς.

Από την άλλη, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς συμπεριέλαβε τον Ντάνιελ Μαντσίνι στην αποστολή και ο Αργεντινός είναι πολύ πιθανό να πάρει φανέλα βασικού. Επέστρεψε ο Σένκεφελντ, ο οποίος εξέτισε την ποινή του και ο Πούγγγουρας, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Βέρμπιτς και Μάγκνουσον.  

Αναλυτικά η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Γραμματικάκης, Τσιφτσής, Γκαρθία, Τασουλής, Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες, Αλάγκμπε, Σανταφέ, Ιγκλέσιας, Μπερτόγλιο, Ριέρα, Γκαρντάφσκι, Σίτο, Προύντζος, Μπαρτόλο, Μπαράλες, Κρέσπι, Μπενίτο, Κωστέας.

Αναλυτικά η αποστολή του Παναθηναϊκού: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Χριστογεώργος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελεντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Σαβιέρ, Καμπετσής.

Πιθανές ενδεκάδες:

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος - Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες - Ιγκλέσιας, Μπαρτόλο - Μπερτόγλιο, Σίτο, Κρέσπι - Μπαράλες.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι - Κώτσιρας, Κουρμπέλης, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ - Ρουμπέν, Τσέριν – Παλάσιος, Μπερνάρ, Μαντσίνι – Σπόραρ.

Διαιτητής: Τζήλος 

Βοηθοί: Δημητριάδης, Παπαδάκης 

Τέταρτος: Ζαμπαλάς 

VAR: Τζοβάρας, Θ.Μωυσιάδης

ΠΑΣ Λαμία - Ιωνικός 

Η Λαμία υποδέχεται τον Ιωνικό (30/1, 19:30, Cosmote Sport 1 HD) στο γήπεδο «Αθανάσιος Διάκος» στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League. Ένα πολύ ενδιαφέρον ματς, που αφορά δύο ομάδες που παλεύουν για την παραμονή. Ο νικητής, αν υπάρξει, θα πάρει μία βαθιά ανάσα ενόψει της συνέχειας. 

Η ομάδα της Φθιώτιδας βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 12 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τον ουραγό Ιωνικό και έναν λιγότερο από τον Λεβαδειακό. 

Πιθανές ενδεκάδες: 

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ - Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος, Πάβλοβετς, Αμπαντά - Μπεχαράνο, Σλίβκα - Τσιλούλης, Νούνιες, Ρόμανιτς - Βέργος.

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης - Σάκιτς, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος - Κάνιας, Φαντιγκά - Γούλερι, Λοβέρα, Σεμπά - Μάντζης.

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης

Α' βοηθός: Ανδρέας Φωτόπουλος

Β' βοηθός: Αντώνιος Σινιοράκης 

4ος διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου 

VAR: Ανδρέας Γκάμαρης

Tags: