Η Σάλτσμπουργκ προσπαθεί να... δελεάσει τον Κωνσταντέλια με τις περιπτώσεις των Μανέ και Χάαλαντ

Γιάννης Κωνσταντέλιας

i

Γιάννης Κωνσταντέλιας/©intime

Η Σάλτσμπουργκ προσπαθεί να... δελεάσει τον Κωνσταντέλια με τις περιπτώσεις των Μανέ και Χάαλαντ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:50 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 09:52 - 15.06.2023

Η αρνητική απάντηση του ΠΑΟΚ στην πρόταση της Σάλτσμπουργκ για τον Κωνσταντέλια και τα αυστριακά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για τις περιπτώσεις των Μανέ και Χάαλαντ.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, ο οποίος φέτος πρωταγωνίστησε με τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του γεμάτη σεζόν, αποτελεί ένα από τα «hot name» σε αυτήν τη μεταγραφική περίοδο. Μία από τις ομάδες που εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του νεαρού ποδοσφαιριστή είναι και η Σάλτσμπουργκ. Η ομάδα της Αυστρίας θέλει να αποκτήσει τον «Ντέλια», ωστόσο αυτή η μεταγραφή δεν θα είναι τόσο εύκολη. 

Να θυμίσουμε πως η Σάλτσμπουργκ στο παρελθόν είχε προσεγγίσει τον Κωνσταντέλια αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν αρνητικός. Τώρα, η αυστριακή ομάδα επανήλθε με νέα βελτιωμένη πρόταση για τον νεαρό μεσοεπιθετικό δίνοντας 12 εκατ. ευρώ, μπόνους επίτευξης στόχων και ποσοστό μεταπώλησης στον ΠΑΟΚ, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς απάντησαν και πάλι αρνητικά καθώς κοστολογούν πιο ακριβά τον παίκτη τους.

Σημερινά δημοσιεύματα στην Αυστρία και πιο συγκεκριμένα η ιστοσελίδα «sn.at» αναφέρθηκε στην περίπτωση του Κωνσταντέλια γράφοντας χαρακτηριστικά πως η Σάλτσμπουργκ ψάχνει τον επόμενο σούπερ σταρ: «Η Ζάλτσμπουργκ έχει κάνει εξαιρετικό όνομα ως “εργοστάσιο” ταλέντων. Η λίστα των παικτών που χρησιμοποίησαν τους επί σειρά πρωταθλητές Αυστρίας ως σκαλοπάτι για μια μεταγραφή σε κορυφαία ομάδα είναι μεγάλη. 

Ονόματα όπως ο Έρλινγκ Χάαλαντ ή ο Σάντιο Μανέ βρίσκονται στην κορυφή. Ο αθλητικός διευθυντής της Ζάλτσμπουργκ, Κρίστοφ Φρόιντ, ξέρει πώς να εκμεταλλευτεί αυτόν τον έπαινο. Ο 45χρονος αθλητικός διευθυντής αυτή τη στιγμή σχεδιάζει την ομάδα για την ερχόμενη σεζόν - και έχει μερικά από τα κορυφαία ταλέντα στις πρώτες θέσεις της λίστας του», σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Όπως είναι λογικό, οι περιπτώσεις του Σαντιό Μανέ και του Έρλινγκ Χάαλαντ οι οποίοι αγωνίστηκαν με τη φανέλα της Σάλτσμπουργκ και σήμερα βρίσκονται στην κορυφή, είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα με το οποίο μπορούν να δελεάσουν οι αυστριακοί κάθε μεταγραφικό στόχο. Τέλος, όπως σημειώνουν η υπόθεση Κωνσταντέλια θα συζητηθεί εκ νέου στις τάξεις της Σάλτσμπουργκ και δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα βελτιωμένη πρόταση προς τον ΠΑΟΚ. 

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν μερικούς μήνες, η διοίκηση του ΠΑΟΚ φρόντισε να εξασφαλίσει στο «χρυσό παιδί» του ένα νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο έως το 2027 (με συνολικές απολαβές άνω των 2.000.000 ευρώ).