Όταν ο Γιορέντε είχε «σκοτώσει» τη Μάντσεστερ Σίτι και έστειλε την Τότεναμ στον ημιτελικό του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της (vid)
i

©print screen

Όταν ο Γιορέντε είχε «σκοτώσει» τη Μάντσεστερ Σίτι και έστειλε την Τότεναμ στον ημιτελικό του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της (vid)

Sportal newsroom 22:19 - 15.05.2023 / Ανανεώθηκε: 22:25 - 15.05.2023

Ο Φερνάντο Γιορέντε είχε αποτελέσει τον πρωταγωνιστή ενός από τα πιο ωραία παιχνίδια της ιστορίας του Champions League.

Ο Φερνάντο Γιορέντε μέσω μιας ανάρτησής του ανακοίνωσε ότι θα «κρεμάσει» τα παπούτσια του μετά από είκοσι χρόνια καριέρας. 

Ο Ισπανός μεταξύ άλλων είχε φορέσει και τη φανέλα της Τότεναμ, με την οποία έπαιξε στον τελικό του Champions League το 2019 απέναντι στη Λίβερπουλ, χάνοντας 0-2. Πριν φτάσει στον τελικό όμως ο Γιορέντε είχε αποτελέσει πρωταγωνιστής ενός από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Τον προημιτελικό των «σπιρουνιών» με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Etihad, όταν η Τότεναμ ναι μεν είχε χάσει 4-3, είχε όμως προκριθεί στον ημιτελικό. Χάρη στο γκολ του Ισπανού.

Γιατί δεν έγινε έλεγχος VAR στο γκολ του Ντε Μπρόινε καθώς η μπάλα είχε βγει πλάγιο (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

10:05 - 10.05.2023

Γιατί δεν έγινε έλεγχος VAR στο γκολ του Ντε Μπρόινε καθώς η μπάλα είχε βγει πλάγιο (vids)

Οι άνθρωποι της Ρεάλ Μαδρίτης είναι έξαλλοι με το γκολ της ισοφάρισης της Μάντσεστερ Σίτι, καθώς θεωρούν πως υπήρχε πλάγιο πριν από το τέρμα του Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ο λόγος που δεν έγινε χρήση VAR.

Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι η ομάδα του τότε Μαουρίσιο Ποτσετίνο είχε επικρατήσει με 1-0 στο Λονδίνο και πήγε στο Μάντσεστερ για να παίξει για την ιστορία της. Οι «πολίτες» μόλις στο 4ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Στέρλινγκ, αλλά τα δύο γκολ του Σον έβαλαν την Τότεναμ σε τροχιά πρόκρισης. Παρόλα αυτά η Μάντσεστερ Σίτι στα επόμενα δέκα λεπτά βρήκε δύο τέρματα και το παιχνίδι έτσι πήγαινε στην παράταση. Ο Αγουέρο στο 59' έκανε το 4-2 και έβαλε τη Σίτι αυτή τη φορά σε τροχιά πρόκρισης. 

Εκεί ήρθε ο Γιορέντε. Στο 73ο λεπτό μετά από κόρνερ του Τρίπιερ, ο Ισπανός σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και σκόραρε για το 4-3. Το γκολ εξετάστηκε για χέρι, αλλά τελικά μέτρησε. Το ματς όδευε προς το τέλος, αλλά ο Στέρλινγκ τρία λεπτά πριν τη λήξη έκανε το 5-3. Μόνο που το VAR είχε άλλη άποψη, αφού μετά από αρκετά λεπτά εξέτασης του τέρματος για οφσάιντ, τελικά ακυρώθηκε. Η αντίδραση του Πεπ Γκουαρδιόλα μετά από αυτήν την απόφαση έχει μείνει στην ιστορία. Το ματς έληξε 4-3, η Τότεναμ πήρε την πρόκριση για πρώτη φορά στα ημιτελικά της διοργάνωσης και ο Γιορέντε έγινε «ήρωας» για τη λονδρέζικη ομάδα.