Γιατί δεν έγινε έλεγχος VAR στο γκολ του Ντε Μπρόινε καθώς η μπάλα είχε βγει πλάγιο (vids)

Η φάση στο γκολ του Ντε Μπρόινε

i

PrtScr

Γιατί δεν έγινε έλεγχος VAR στο γκολ του Ντε Μπρόινε καθώς η μπάλα είχε βγει πλάγιο (vids)

Κώστας Τόπας 10:05 - 10.05.2023

Οι άνθρωποι της Ρεάλ Μαδρίτης είναι έξαλλοι με το γκολ της ισοφάρισης της Μάντσεστερ Σίτι, καθώς θεωρούν πως υπήρχε πλάγιο πριν από το τέρμα του Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ο λόγος που δεν έγινε χρήση VAR.

Στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έγινε κάτοχος της μπάλας στην άκρη της περιοχής και με δυνατό σουτ χωρίς κανένα δισταγμό, ισοφάρισε σε 1-1 για τους Πολίτες, όπου ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. Βέβαια, το γκολ του Βέλγου μέσου εξόργισε τον τεχνικό της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι καθώς ο Ιταλός θεωρεί πως υπήρχε πλάγιο πριν από το γκολ της ισοφάρισης της Μάντσεστερ Σίτι.

Ολα ξεκίνησαν από μία κακή πάσα του Τζον Στόουνς προς τα δεξιά, την οποία έτρεξε να προλάβει ο Μπερνάρντο Σίλβα. Από τον Πορτογάλο η φάση συνεχίστηκε και κατέληξε στο σουτ του Ντε Μπρόινε και το 1-1. Το beIN Sports εξέτασε τη φάση με τεχνολογία 3D και διαπίστωσε ότι η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή του πλαγίου.

«Βράζουν» στην Ρεάλ με το γκολ της Σίτι: Η μπάλα είχε βγει πλάγιο πριν από την ισοφάριση του Ντε Μπρόινε (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

08:18 - 10.05.2023

«Βράζουν» στην Ρεάλ με το γκολ της Σίτι: Η μπάλα είχε βγει πλάγιο πριν από την ισοφάριση του Ντε Μπρόινε (vid)

Η ισοφάριση της Μάντσεστερ Σίτι από τον Κέβιν Ντε Μπρόινε εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό του Champions League δεν θα έπρεπε να μετρήσει, σύμφωνα με την τεχνολογία 3D που χρησιμοποίησε το bein Sports.

Ο Αντσελότι ζήτησε να επανεξεταστεί το γκολ από το VAR, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ακόμη και αν η μπάλα είχε περάσει εκτός της πλάγιας γραμμής. Ο λόγος είναι ότι η επίθεση της αγγλικής ομάδας δεν ξεκίνησε εκείνη τη στιγμή ή πριν η μπάλα περάσει την πλάγια γραμμή. 

Η επιθετική δράση της Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε μετά και ως αποτέλεσμα της απώλειας της μπάλας από τον Καμαβίνγκα, ο οποίος έκανε το λάθος και τροφοδότησε άθελά του τον Ρόντρι, προτού ο Κέβιν Ντε Μπρόινε εκτελέσει για το 1-1. Οι κανόνες του παιχνιδιού της IFAB επιτρέπουν στον διαιτητή να χρησιμοποιεί VAR για να ακυρώσει ένα γκολ εάν κι εφόσον «η μπάλα είναι εκτός παιχνιδιού πριν το γκολ».