Η Γιουβέντους γλίτωσε τη νέα τιμωρία και δεν της αφαιρούνται επιπλέον βαθμοί

Παίκτες Γιουβέντους

i

Photo by Valerio Pennicino/Getty Images

Η Γιουβέντους γλίτωσε τη νέα τιμωρία και δεν της αφαιρούνται επιπλέον βαθμοί

Κώστας Τόπας 15:37 - 30.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:07 - 30.05.2023

H ιταλική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποδέχθηκε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε από τη Γιουβέντους και τον εισαγγελέα, έτσι ώστε η «Γηραιά Κυρία» να μην χάσει περισσότερους βαθμούς.

Η δεύτερη δίκη της FIGC που εξετάζει τους ελιγμούς μισθών της Γιουβέντους, τις σχέσεις με παράγοντες και συλλόγους πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη το πρωί της Τρίτης (30/05). Το δικαστήριο αποδέχθηκε τη συμφωνία μεταξύ των «μπιανκονέρι» και του εισαγγελέα της ιταλικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που σημαίνει ότι ο σύλλογος θα λάβει πρόστιμο περίπου 700.000 ευρώ και δεν θα αφαιρεθούν άλλοι βαθμοί. Αυτό σημαίνει ότι η Γιουβέντους έχει εξασφαλίσει μια θέση στην Ευρώπη αυτή τη σεζόν και θα μπορούσε ακόμα να προκριθεί στο Europa League, έχοντας έναν και δύο βαθμούς κάτω από τη Ρόμα και την Αταλάντα, αντίστοιχα.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών σημαίνει ότι η Γιουβέντους πρακτικά παραδέχεται την αδικοπραγία των πρώην διευθυντών του και παραιτείται από την έφεση με αντάλλαγμα μείωση της ποινής κατά το ένα τρίτο. Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 15 Ιουνίου, καθώς ο πρώην πρόεδρος Αντρέα Ανιέλι αρνήθηκε μια συμφωνία με τον εισαγγελέα και αποφασίστηκε να δικαστεί την ίδια ημέρα. Ο πρώην πρόεδρος των «μπιανκονέρι» θα μπορούσε ακόμη να προσπαθήσει να κάνει μια συμφωνία με τον εισαγγελέα της FIGC πριν από τα μέσα Ιουνίου.

Αποφασίζει η UEFA

Μπορεί να έκλεισαν τα ανοιχτά μέτωπα των «μπιανκονέρι» με την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ωστόσο σειρά έχει η UEFA, η οποία καλείται να αποφασίσει αν θα τιμωρήσει ή όχι με αποκλεισμό από την Ευρώπη την «Γηραιά Κυρία». Σε περίπτωση αποκλεισμού τότε η Γιουβέντους δεν θα συμμετάσχει στο Conference League, γιατί βάσει βαθμολογίας εκεί θα παίξουν. Οι τελευταίες αναφορές υποστηρίζουν ότι ο Αλεξάντερ Τσέφεριν  θα διαπραγματευόταν μια πιο ήπια ποινή για την Γιουβέντους εάν ο σύλλογος αποχωρήσει επίσημα από τη Super League. Ωστόσο, οι νέοι διευθυντές συλλόγων δεν έχουν έρθει ακόμα σε επαφή με την UEFA, εκνευρίζοντας τον πρόεδρο της UEFA.