Οι ενδεκαδάτοι παίκτες που θα πουν «αντίο» στην Γιουβέντους αν αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ντούσαν Βλάχοβιτς

i

Ντούσαν Βλάχοβιτς/©Photo by Pedro Fiúza/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Οι ενδεκαδάτοι παίκτες που θα πουν «αντίο» στην Γιουβέντους αν αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Κώστας Τόπας 13:07 - 26.01.2023 / Ανανεώθηκε: 13:14 - 26.01.2023

Μετά το σκάνδαλο «Plusvalenza» και την αφαίρεση 15 βαθμών λόγω παρατυπιών στα φορολογικά της, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η Γιουβέντους να αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αρκετοί παίκτες να αποχωρήσουν στο τέλος της σεζόν.

Οι αποκαλύψεις στην Ιταλία για το σκάνδαλο Plusvalenza στο οποίο η Γιουβέντους τιμωρήθηκε με αφαίρεση 15 βαθμών λόγω παρατυπιών στα φορολογικά της, συνεχίζονται. Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η «Γηραιά Κυρία» εμπλέκεται σε σκάνδαλο μιας και στο παρελθόν έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τις ιταλικές Αρχές.

Από την πλευρά της η UEFA, θα μπορούσε να λάβει σκληρά μέτρα αποκλείοντας τη Γιουβέντους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τουλάχιστον μία σεζόν. Σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport», σε περίπτωση που επιβληθεί ευρωπαϊκός αποκλεισμός στους «μπιανκονέρι» τότε δεν θα είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το ιταλικό κλαμπ.

Ο Άνχελ Ντι Μαρία και ο Αντριάν Ραμπιό είναι οι δύο παίκτες που έχουν βέβαιη την αποχώρησή τους, εάν η Γιουβέντους αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ή αν δεν προκριθεί στο Champions League αυτή τη σεζόν. Ένα πιθανό σενάριο, δεδομένου ότι οι «μπιανκονέρι» βρίσκονται πλέον 14 βαθμούς κάτω από την τέταρτη θέση της Serie A μετά την αφαίρεση βαθμών τους.

Ο Ντι Μαρία και ο Ραμπιό βλέπουν τα συμβόλαιά τους να λήγουν το καλοκαίρι και ενώ ο Γάλλος μέσος είναι πρόθυμος να ακούσει προσφορές από την Premier League, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός θα σκεφτόταν να επιστρέψει στην πατρίδα του. Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους, μιας και λαμβάνει επτά εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς θα μπορούσε επίσης να αναγκαστεί να ψάξει αλλού το μέλλον του, μιας και η περίπτωσή του εξετάζεται σε σοβαρό βαθμό από την Μπάγερν. Αν και εφόσον βέβαια η Γιουβέντους παραμείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Οπως επίσης ενδιαφέρον έχουν δείξει κι αρκετοί σύλλογοι της Premier League για τον Σέρβο διεθνή στράικερ, αλλά η Γιουβέντους δεν θα δεχόταν προσφορά κάτω των 90 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης ο Παρέδες θα μπορούσε επίσης να επιστρέψει στην Παρί Σεν Ζερμέν μετά το τέλος του δανεισμού του, ανεξάρτητα από το μέλλον της Γιουβέντους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Γηραιά Κυρία δεν έχει την υποχρέωση να τον αγοράσει μετά την αποτυχία τους να προκριθούν στους 16 του Champions League και είναι απίθανο να πληρώσουν 22,6 εκατομμύρια ευρώ για να κάνουν τη μετακίνησή του μόνιμη μετά το 2023.