Η Λειψία κέρδισε τη Γιουνγκ Μπόις και πήρε τη πρώτη νίκη της σεζόν στο Champions League

Γιουνγκ Μπόις - Λειψία

i

©Photo by Jan Woitas/picture alliance via Getty Images

Η Λειψία κέρδισε τη Γιουνγκ Μπόις και πήρε τη πρώτη νίκη της σεζόν στο Champions League

Κωνσταντίνος Ζήκος 21:41 - 19.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:56 - 19.09.2023

H Λειψία «απέδρασε» από την Ελβετία, αφού επικράτησε με 3-1 εκτός έδρας της Γιουνγκ Μπόις στη πρεμιέρα της φάσης των ομίλων και ξεκίνησε ιδανικά στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Πρώτη νίκη στο Champions League για τη σεζόν 2023-2024, με τη Λειψία να είναι αυτή που το επιτυγχάνει. Οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι και έφτασαν στην εκτός έδρας νίκη επί της  Γιουνγκ Μπόις μέσα στην Ελβετία με το τελικό 3-1.

Η Λειψία κατάφερε να προηγηθεί πολύ νωρίς, όταν στο 3ο μόλις λεπτό της αναμέτρησης, ο Σιμακάν έπιασε τη κεφαλιά από ωραία εκτέλεση κόρνερ του Ράουμ. Δέκα λεπτά αργότερα, οι Γερμανοί έχασαν τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, αλλά ο Σίμονς αστόχησε από ευνοϊκή θέση εντός περιοχής.

Στο 33ο λεπτό, η Γιουνγκ Μπόις βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης, μετά από εξαιρετικό σουτ του Ελία έξω από τη περιοχή, στο οποίο ο Γιάνις Μπλάσβιχ δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Λειψία να έχει 8 τελικές, έναντι τεσσάρων των Ελβετών, με τους γηπεδούχους ωστόσο να έχουν τη κατοχή της μπάλας, με ποσοστό που έφτασε το 58%.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η Λειψία ήταν καταιγιστική και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα. To πολυπόθητο γκολ προβαδίσματος, το βρήκε στο 74ο λεπτό, μετά από δυνατό σουτ του Σλάγκερ, στο οποίο ο Ρασιόπι δεν μπόρεσε να αντιδράσει και ο Αυστριακός μέσος έκανε το 1-2 για τους Γερμανούς.

Στο 93ο λεπτό, ο Σέσκο πέρασε τον τερματοφύλακα και έκανε εύκολα το τελικό 3-1 για την ομάδα του, επιβεβαιώνοντας την υπεροχή της ομάδας του στο παιχνίδι συνολικά και κυρίως στο δεύτερο μέρος.

Οι αρχικές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Γιουνγκ Μπόις: Ρασιόπι - Αμεντά - Καμαρά - Γιάνκο - Μπενίτο - Λοπέρ - Γκαρσία - Νιάσε - Ούγκρινιτς - Ίτεν - Ελία


Λειψία: Μπλάσβιχ – Χένριχς, Σιμακάν, Λουκεμπά, Ράουμ – Σίμονς, Σλάγκερ, Καμπλ, Φόρσμπεργκ – Οπεντά - Πόουλσεν