Η πολλή σιγουριά έφαγε τον Κλοπ: Οταν ο Γερμανός ήταν σίγουρος για την παρουσία της Λίβερπουλ στον φετινό τελικό - «Κλείστε ξενοδοχείο για Κωνσταντινούπολη» (vids)
i

Γιούργκεν Κλοπ/©Photo by MB Media/Getty Images/Ideal Images

Η πολλή σιγουριά έφαγε τον Κλοπ: Οταν ο Γερμανός ήταν σίγουρος για την παρουσία της Λίβερπουλ στον φετινό τελικό - «Κλείστε ξενοδοχείο για Κωνσταντινούπολη» (vids)

Κώστας Τόπας 10:36 - 22.02.2023

Μία δήλωση που ήρθε ξανά στις μνήμες όλων, μετά τη νέα ήττα της Λίβερπουλ από την Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν εκείνη του Γιούργκεν Κλοπ μετά το περυσινό χαμένο τελικό του Champions League στο Παρίσι.

Η Λίβερπουλ άρχισε ιδανικά το ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο οι Μαδριλένοι φόρτσαραν κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο κι έκαναν το «Άνφιλντ» να εκραγεί, πανηγυρίζοντας τη νίκη με 5-2. Ενα σκορ το οποίο τους στέλνει κατά πάσα πιθανότητα στα προημιτελικά του Champions League.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Γιούργκεν Κλοπ χαρακτήρισε μεγάλο χτύπημα για την Λίβερπουλ τα πέντε γκολ που δέχτηκε από την Ρεάλ στο «Άνφιλντ».

«Αρχίσαμε σούπερ το ματς, είχαμε ό,τι θα μπορούσαμε να έχουμε ζητήσει με το σκορ στο 20, με εμάς να αισθανόμαστε καλα και να είναι εκπληκτική η ατμόσφαιρα στο γήπεδο και έπειτα σκόραραν. Έπρεπε να είχαμε αμυνθεί νωρίτερα και καλύτερα. Σίγουρα καλύτερα. Το δεύτερο γκολ τους ήταν αστείο, θα πρέπει να το αποδεχτούμε αλλά εξακολουθώ να αισθάνομαι ωραία μετά από το πρώτο μέρος. Δεν είμαι σίγουρος αν στο τρίτο γκολ τους υπήρχε φάουλ αλλά ακόμα και έτσι, θα έπρεπε να είχαμε αμυνθεί καλύτερα στην εκτέλεση φάουλ που έκαναν», ανέφερε ο Γερμανός τεχνικός.

Οπως όλα δείχνουν και μετά το βαρύ σκορ, η Λίβερπουλ θα αποχαιρετήσει την διοργάνωση του Champions League και θα στρέψει την προσοχή της στην Premier League. Μία εξέλιξη η οποία δεν φαίνεται πως δεν αρέσει και ιδιαίτερα στον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες ήταν απόλυτα βέβαιος ότι οι «Reds» θα βρίσκονται και στον φετινό τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, ο τέταρτος τελικός του Κλοπ στο Champions League, ο οποίος ήταν πέρυσι, συνοδεύτηκε από αποτυχία, με την Λίβερπουλ να γνωρίζει την ήττα 1-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, παρότι κυριάρχησε στον τελικό του Παρισιού. Ο Γερμανός προπονητής εμφανίστηκε απογοητευμένος αλλά αισιόδοξος μετά την αναμέτρηση, τονίζοντας πως «έχω μία δυνατή αίσθηση πως θα επιστρέψουμε. Οι παίκτες μου είναι ανταγωνιστικοί, θα έχουμε μία εκπληκτική ομάδα την επόμενη σεζόν.

Πού γίνεται ο τελικός του χρόνου; Στην Κωνσταντινούπολη; Κλείστε ξενοδοχείο! Φυσικά στα αποδυτήρια υπάρχει απογοήτευση, κανείς δεν νιώθει ότι κάναμε καλή χρονιά αυτήν την στιγμή. Δεν είναι δύσκολο, βέβαια, να είμαστε θετικοί. Το νιώθω ήδη, το είχα πει και μετά τους χαμένους τελικούς σε Βασιλεία και Κίεβο, δεν είναι άσχημα να φτάνεις στον τελικό», ήταν τα λόγια του Κλοπ, ο οποίος φέτος βλέπει την ομάδα του από το κακό στο χειρότερο.