Σερί ήττες, φήμες για Τιάγκο Μότα και Κόντε, οπαδοί διχασμένοι: Διακυβεύεται το μέλλον του Αλέγκρι στη Γιουβέντους

Μασιμιλιάνο Αλέγκρι

i

PrtScr

Σερί ήττες, φήμες για Τιάγκο Μότα και Κόντε, οπαδοί διχασμένοι: Διακυβεύεται το μέλλον του Αλέγκρι στη Γιουβέντους

Κώστας Τόπας 14:40 - 13.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:46 - 13.02.2024

Τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα της Γιουβέντους, έχουν σηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους οπαδούς της, με το μέλλον του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στο Τορίνο να θεωρείται αβέβαιο.

Η Γιουβέντους κέρδισε μόνο έναν βαθμό στα τρία τελευταία παιχνίδια της Serie A και αρκετές πηγές υποστηρίζουν ότι δεν είναι εγγυημένο ότι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα παραμείνει επικεφαλής στον πάγκο των «μπιανκονέρι» την επόμενη σεζόν, ακόμα κι αν ο Κριστιάνο Τζιουντόλι ισχυρίστηκε ότι ο σύλλογος θέλει να σχεδιάσει το μέλλον με τον 56χρονο Ιταλό τεχνικό.

Το συμβόλαιο του στο «Allianz Stadium» λήγει τον Ιούνιο του 2025 και η Γιουβέντους αναμένεται να καθίσει με τον προπονητή της τις επόμενες εβδομάδες για να συζητήσει μια πιθανή νέα συμφωνία. Ο Τζιουντόλι είπε πρόσφατα ότι θα γίνει συνάντηση με τον Αλέγκρι στο τέλος της σεζόν, αλλά είναι απίθανο οι «μπιανκονέρι» να περιμένουν τόσο πολύ. Δεν είναι επίσης ρεαλιστικό το γεγονός ότι η Γιουβέντους θα ξεκινήσει τη σεζόν 2024-25 με το συμβόλαιο του προπονητή να λήγει σε 12 μήνες, επομένως οι συζητήσεις για το νέο deal του Αλέγκρι αναμένεται να τελειώσουν με επέκταση συμβολαίου ή την αποχώρηση του.

Ο γεννημένος στο Λιβόρνο προπονητής συνεχίζει να διχάζει τις απόψεις στο Τορίνο. Οι ultras της Γιουβέντους τον στήριξαν παρά την ήττα με 1-0 από την Ουντινέζε, ενώ οι περισσότεροι απλοί οπαδοί, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιμένουν ότι ο σύλλογος θα προχωρήσει και θα αλλάξει τον προπονητή στο τιμόνι το καλοκαίρι. Ο Αλέγκρι δεν έχει εγγυηθεί ότι θα παραμείνει στον σύλλογο μετά το καλοκαίρι, αλλά ο Τζουντόλι επέμεινε ότι ο σύλλογος θέλει να συνεχίσει μαζί του την επόμενη σεζόν.

Αρκετές πηγές στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένου του ειδικού μεταγραφών της Football Italia, Ματέο Μορέτο, λένε ότι η παραμονή του Αλέγκρι στο Τορίνο το 2024-25 δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Επιπλέον, έχουν ήδη προκύψει δύο πιθανοί υποψήφιοι για να αντικαταστήσουν τον 56χρονο προπονητή την επόμενη σεζόν. Ο Τιάγκο Μότα και ο Αντόνιο Κόντε.

Και οι δύο προπονητές είναι διαθέσιμοι για τη Γιουβέντους, στα χαρτιά, καθώς ο Κόντε είναι χωρίς σύλλογο από τότε που έφυγε από την Τότεναμ πέρυσι, ενώ η συμφωνία του Μότα με την Μπολόνια λήγει τον Ιούνιο του 2024. Εάν ο Αλέγκρι φύγει από τη Γιουβέντους, αυτό θα είναι με κοινή συμφωνία ή απόφαση του συλλόγου να τον απολύσει, ένα απίθανο σενάριο αυτή τη στιγμή, ειδικά αν ληφθούν υπόψη οι πρόσφατοι ισχυρισμοί του Τζουντόλι.

Ωστόσο, ο Αλέγκρι πρέπει να επαναφέρει τη Γιουβέντους στο σωστό δρόμο το συντομότερο δυνατό, καθώς οι «μπιανκονέρι» έχουν κερδίσει μόνο έναν βαθμό στους τρεις τελευταίους αγώνες της Serie A, χάνοντας τους δύο πιο πρόσφατους από την Ίντερ και την Ουντινέζε. Οι ελπίδες της «Γηραιάς Κυρίας» για τίτλο μπορεί να έχουν ήδη τελειώσει, αλλά πρέπει να συνεχίσουν να πιέζουν για να επιστρέψουν στο Champions League πριν καθορίσουν το μέλλον του Ιταλού προπονητή τους.