Η Αλ Ουεντά παρουσίασε τον Γιώργο Δώνη με ξεχωριστό τρόπο (pic)

Γιώργος Δώνης

i

© Al-Wehda Saudi club

Η Αλ Ουεντά παρουσίασε τον Γιώργο Δώνη με ξεχωριστό τρόπο (pic)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:50 - 12.07.2023 / Ανανεώθηκε: 11:55 - 12.07.2023

Ο Γιώργος Δώνης παρουσιάστηκε από τη νέα του ομάδα με έναν ιδιαίτερο τρόπο, ο οποίος έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Λίγες μέρες μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο της Αλ Φατέχ, ο Γιώργος Δώνης βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται για την Αλ Ουεντά, η οποία γνωστοποίησε την πρόσληψη του Έλληνα τεχνικού με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Αυτή θα είναι η δεύτερη θητεία του 53χρονου προπονητή στην ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, έπειτα κι από ένα σύντομο πέρασμα που είχε τον Μάιο του 2021.

Σε ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι, στη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει και οψιόν ανανέωσης γι' ακόμη μία σεζόν, σε ένα deal που μπορεί να αγγίξει συνολικά τα 5 εκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού κι όχι μόνο υπέγραψε συμβόλαιο για ένα έτος, ωστόσο αυτό που... έκλεψε την παράσταση ήταν η παρουσίαση της ομάδας. Μέσω των social media, η Αλ Ουεντά παρομοίασε με πολεμιστή τον Γιώργο Δώνη, γράφοντας χαρακτηριστικά στη λεζάντα: «Καλωσόρισες πολεμιστή στο οχυρό των ιπποτών! Ο Γιώργος Δώνης και οι στρατιώτες του!».

Με τη λήξη της περασμένης σεζόν, ο Δώνης αποχώρησε από τον πάγκο της Αλ Φατέχ έπειτα από 1,5 χρόνο. Ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Αλ Φατέχ στις 16 Ιανουαρίου 2022 και συνολικά κάθισε στον πάγκο της σε 31 αγώνες έχοντας απολογισμό 14 νίκες, 4 ισοπαλίες και 13 ήττες. Παρότι υπήρχε ικανοποίηση για τη δουλειά του και έγιναν αρχικά συζητήσεις για επέκταση συνεργασίας, τελικά διαπιστώθηκε διαφορά φιλοσοφίας και έτσι δεν βρέθηκε η «χρυσή» τομή.

Θυμίζουμε πως στο παρελθόν ο 53χρονος τεχνικός έχει καθίσει στον πάγκο των Ηλυσιακού, ΑΕΛ, ΑΕΚ, Ατρομήτου, ΠΑΟΚ, ΑΠΟΕΛ, Αλ Χιλάλ, Σαρτζά, Παναθηναϊκού, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Αλ Γουάχντα (των ΗΑΕ).

Η περσινή «μονομαχία» με τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Το πρώτο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο με την Αλ Νασρ, ήταν αρκετό για να «κλέψει» από την Αλ Φατέχ του Γιώργου Δώνη το τρίποντο της νίκης (2-2). Τον περασμένο Φλεβάρη, η Αλ Νασρ αντιμετώπισε την Αλ Φατέχ του Γιώργου Δώνη, σε ένα ματς με σημαντικό βαθμολογικό ενδιαφέρον. 

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Έλληνα τεχνικού είχε τη δυνατότητα να πάρει μία μεγάλη νίκη μπροστά στον κόσμο της, όμως η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρονάλντο διαμόρφωσε το τελικό 2-2.