Γκασπερίνι: «Η κατάκτηση του Europa League δεν με έκανε καλύτερο προπονητή απ' ότι ήμουν πριν»

Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι

i

©intime

Γκασπερίνι: «Η κατάκτηση του Europa League δεν με έκανε καλύτερο προπονητή απ' ότι ήμουν πριν»

Δημήτρης Χούπης 08:39 - 23.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:55 - 29.05.2024

Χαμηλών τόνων φαίνεται ότι παραμένει ο Τζιν Πιερ Γκασπερίνι παρά την κατάκτηση του Europa League με την Αταλάντα, δηλώνοντας πως δεν έγινε ξαφνικά καλύτερος προπονητής απ' ότι ήταν πριν.

Η Αταλάντα «πάτησε» την Μπάγερ Λεβερκούζεν στο Δουβλίνο, νικώντας τη με 3-0 και κατέκτησε το πρώτο Europa League στην ιστορία της. Μεγάλος πρωταγωνιστής των «μπεργκαμάσκι» ήταν ο Αντεμόλα Λούκμαν, ο οποίος πέτυχε και τα τρία γκολ της ομάδας από το Μπέργκαμο.

Την ίδια ώρα ο τεχνικός της Αταλάντα, Τζιαν Πιερ Γκασπερίνι, έγινε ο γηραιότερος προπονητής που σηκώνει έναν ευρωπαϊκό τίτλο, ενώ την ίδια ώρα έγινε σίγουρα ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία της ομάδας.

Τρομερή κίνηση από τη Ντόρτμουντ: Θα πάρει μαζί της 500 υπαλλήλους της ομάδας στον τελικό του Champions League
CHAMPIONS LEAGUE

11:29 - 21.05.2024

Τρομερή κίνηση από τη Ντόρτμουντ: Θα πάρει μαζί της 500 υπαλλήλους της ομάδας στον τελικό του Champions League

Σε μία αξιέπαινη κίνηση προχώρησε η Ντόρτμουντ, καθώς αποφάσισε να πάρει μαζί της περισσότερους από 500 υπαλλήλους της ομάδας και τους παίκτες από τις Ακαδημίες της, στον μεγάλο τελικό του Champions League στο «Γουέμπλεϊ» την 1η Ιουνίου.

Ο 66χρονος τεχνικός παράλληλα κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στην προπονητική του καριέρα, ωστόσο ο ίδιος παρέμεινε ήπιων τόνων. Συγκεκριμένα ο Ιταλός μετά το παιχνίδι μίλησε για τον τρόπο που κρίνονται οι προπονητές, τονίζοντας ότι η κατάκτηση του Europa League δεν τον έκανε καλύτερο απ' ότι ήταν πριν από τον αγώνα.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί κρινόμαστε από τα τρόπαια, δεν είμαι καλύτερος τώρα από ότι ήμουν το απόγευμα», ήταν τα λόγια του στην αρχή.

«Νομίζω ότι γράψαμε ιστορία και για τον τρόπο με το οποίο κερδίσαμε. Κερδίσαμε τη Λίβερπουλ, τη Σπόρτινγκ, η οποία πανηγύρισε το πρωτάθλημα στη χώρα της, όταν αντιμετωπίσαμε τη Λίβερπουλ ήταν πρώτη στην Premier League. και αυτό είναι απίστευτο. Τα παιδιά (σ.σ. οι παίκτες της Αταλάντα) ήταν εξαιρετικά, έκαναν μια αξέχαστη εμφάνιση», ανέφερε στη συνέχεια.