Ο άνθρωπος των Κυπέλλων: Ο Γκατσίνοβιτς σήκωσε το τέταρτο Κύπελλο της καριέρας του με τέταρτη διαφορετική ομάδα (vids)

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς

i

©Intime

Ο άνθρωπος των Κυπέλλων: Ο Γκατσίνοβιτς σήκωσε το τέταρτο Κύπελλο της καριέρας του με τέταρτη διαφορετική ομάδα (vids)

Κώστας Τόπας 11:18 - 25.05.2023

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς έγραψε ιστορία το βράδυ της 24ης Μαΐου καθώς σήκωσε στον Βόλο το τέταρτο Κύπελλο της καριέρας του με τέταρτη διαφορετική ομάδα.

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ήταν ένας από τους πολυτιμότερους της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν τόσο σε πρωτάθλημα όσο και Κύπελλο. Σε 35 συμμετοχές που κατέγραψε με τα «κιτρινόμαυρα», βρήκε εννέα φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και μοίρασε πέντε ασίστ. Αποτέλεσε παίκτη - κλειδί για τον Ματίας Αλμέιδα στην επιθετική λειτουργία της Ένωσης, ενώ στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να κατακτήσει τη νίκη και παράλληλα το τρίτο νταμπλ στην ιστορία του συλλόγου.

Πλέον, ο 28χρονος Σέρβος μεσοεπιθετικός μετράει επτά τρόπαια στην καριέρα του, μετά τα δύο τελευταία που κατέκτησε με τον Δικέφαλο στο στήθος. Το αξιοσημείωτο είναι ότι για τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς η κατάκτηση του φετινού Κυπέλλου ήταν Back-to-back στην Ελλάδα με διαφορετικές ομάδες και τέταρτο στην καριέρα του.

Η αρχή έγινε το 2014 όταν κατέκτησε το πρώτο του Κύπελλο, όταν αγωνιζόταν ακόμα στην πατρίδα του για λογαριασμό της Βοϊβοντίνα. Επειτα, όταν μετακόμισε στην Γερμανία για να φορέσει τη φανέλα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, πανηγύρισε τον τίτλο το 2018 όταν η ομάδα του υπέταξε με το εντυπωσιακό 3-1 την Μπάγερν Μονάχου με τον ίδιο να βάζει γκολ στους Βαυαρούς και συνολικά τέσσερα στη διοργάνωση εκείνης της χρονιάς.

Το 2022, ο «Γκάτσι» ετοίμασε βαλίτσες για Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ κέρδισε ο ίδιος το πέναλτι από το οποίο διαμορφώθηκε το 1-0 που έφερε τον τίτλο στους Πράσινους. Η πρόσφατη παράσταση που έδωσε ο Σέρβος μεσοεπιθετικός ήταν φέτος με την ΑΕΚ. Αφού λίγες εβδομάδες νωρίτερα πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Γκατσίνοβιτς το βράδυ της 24ης Μαΐου του 2023 ήταν βασικός και πάλι κόντρα στον ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά με τη φανέλα της ΑΕΚ και στο τέλος σήκωσε στον αέρα το τρόπαιο του Κυπέλλου, το οποίο ήταν το τέταρτο της καριέρας του με τέταρτη διαφορετική ομάδα.