Άνετη πρόκριση για τη Γκλάντμπαχ κόντρα στη Χάιντενχαϊμ
i

©Printscreen

Άνετη πρόκριση για τη Γκλάντμπαχ κόντρα στη Χάιντενχαϊμ

Κώστας Τσιακλής 23:47 - 31.10.2023 / Ανανεώθηκε: 01:25 - 01.11.2023

Η Γκλάντμπαχ επικράτησε με 3-1 της Χάιντενχαϊμ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Γερμανίας.

Η Γκλάντμπαχ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα αφού επικράτησε με 3-1 της Χάιντενχαϊμ και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-0 και καθάρισαν το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Το σκορ άνοιξε ο Τζόρνταν Σιεμπατσό στο 3'. Ο ίδιος παίκτης σκόραρε και στο 9' με κοντινό πλασέ για το 2-0. Το τρίτο γκολ της Γκλάντμπαχ πέτυχε ο Ρόμπιν Χακ στο 44'. Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Χάιντενχαϊμ ήταν να μειώσει με τον Άντριαν Μπεκ στο 78'. 

Η Βόλσφμπουργκ πέταξε εκτός Κυπέλλου τη Λειψία - Πρόκριση και για τη Στουτγκάρδη

Η αφετηρία στο Κύπελλο Γερμανίας έγινε όμως με ένα μεγάλο παιχνίδι. Η Βόλφσμπουργκ επικράτησε με 1-0 της κατόχου των δύο προηγούμενων τίτλων, Λειψία και την άφησε εκτός διοργάνωσης από τον δεύτεροι γύρο.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους αφού απείλησαν μόλις στο 1' με το σουτ του Τιάγκο Τόμας μέσα από την περιοχή. Ο Πέτερ Γκιλάτσι ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε τη μπάλα. Στο 3' η Λειψία απάντησε στις ευκαιρίες με το δυνατό βολέ του Μπέντζαμιν Χέντρικς που ανάγκασε τον Περβάν σε σπουδαία επέμβαση.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ήρθε στο 14' όταν ο Βάκλαβ Τσέρνι έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε ιδανικά για το 1-0. Οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες για να σημειώσουν και άλλα γκολ όμως τελικά δεν τα κατάφεραν. Οι ισορροπίες του αγώνα πάντως άλλαξαν στο 56' όταν ο Γιούσουφ Πόουλσεν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η κορυφαία φάση της Λειψίας είχε έρθει λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 48' όταν ο Ράουμ βρήκε το δοκάρι με ωραίο σουτ εκτός περιοχής. Δοκάρι είχε και η Βόλφσμπουργκ στο 90+6' με τον Βιντ. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος και η Βόλφσμπουργκ προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας, αφήνοντας εκτός συνέχειας την κάτοχο των δύο προηγούμενων τίτλων.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει η πρόκριση της Στουτγκάρδης επί της Ουνιόν Βερολίνου. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 1-0 με γκολ του Ντένις Ούνταβ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η 11η συνεχόμενη ήττα για την ομάδα της πρωτεύουσας!

Όλα τα αποτελέσματα: 

Βόλφσμπουργκ 1-0 Λειψία

Στουτγκάρδη 1-0 Ουνιόν Βερολίνου

Ζανκτ Πάουλι 2-1 Σάλκε

Χόμπουργκ 2-1 Γκρόιτερ Φιρτ

Καϊζερσλάουτερν 3-2 Κολωνία

Αρμίνια Μπίλεφελντ 1-1 Αμβούργο (3-4 πεν.)

Γκλάντμπαχ 3-1 Χάιντενχαϊμ

Ουντερχάτσινγκ 3-6 Φορτούνα Ντίσλεντορφ