Δύο πέναλτι, δύο τρόπαια: Ο Μοντιέλ είναι ο πιο ευτυχισμένος ποδοσφαιριστής των τελευταίων μηνών (vids)

Γκονζάλο Μοντιέλ

i

©Photo by Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto/Getty Images/Ideal Images

Δύο πέναλτι, δύο τρόπαια: Ο Μοντιέλ είναι ο πιο ευτυχισμένος ποδοσφαιριστής των τελευταίων μηνών (vids)

Κώστας Τόπας 08:27 - 01.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:27 - 01.06.2023

Ο Γκονζάλο Μοντιέλ κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να δώσει δύο τρόπαια σε Αργεντινή και Σεβίλλη.

Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, η Σεβίλλη επικράτησε της Ρόμα στη διαδικασία των πέναλτι με 4-1 έπειτα από το 1-1 της κανονικής διάρκειας και πήρε το έβδομο Europa League της ιστορίας της, ούσα η απόλυτη κυρίαρχος του θεσμού!

Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους Ανδαλουσιανούς ήταν ο Γκονζάλο Μοντιέλ. Ο Αργεντινός μπακ με δύο δικές του εκτελέσεις πέναλτι σφράγισε δύο μεγάλους τίτλους. Αρχικά, στις 18 Δεκεμβρίου του 2022 ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι και χάρισε τον Παγκόσμιο τίτλο στην Αργεντινή.

Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της 1ης Ιουνίου ο Μοντιέλ ανέλαβε να εκτελέσει το τέταρτο πέναλτι της Σεβίλλης στον τελικό με την Ρόμα. Η πρώτη εκτέλεση πήγε στο δοκάρι, αλλά μετά από παρέμβαση του VAR είχαμε επανάληψη.

Στη δεύτερη εκτέλεση ο Αργεντινός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και η Σεβίλλη έφτασε στην κατάκτηση του Europa League. Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις ο Μοντιέλ εκτέλεσε το τέταρτο πέναλτι της ομάδας του, η αντίπαλη ομάδα έχασε δύο πέναλτι, ενώ οι εκτελέσεις του ήταν στη δεξιά γωνιά του τερματοφύλακα.

Το μόνο που είχε διαφορά ήταν  το τελικό σκορ στη διαδικασία των πέναλτι. Η Αργεντινή είχε επικρατήσει 4-2 της Γαλλίας, ενώ η Σεβίλλη επικράτησε 4-1 της Ρόμα.