Οριστικά στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa ο Ολυμπιακός - Όλοι οι πιθανοί αντίπαλοι

Παίκτες Ολυμπιακού

i

© Intime

Οριστικά στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa ο Ολυμπιακός - Όλοι οι πιθανοί αντίπαλοι

Τζιοβάνι Ζάκαρη 01:32 - 01.06.2023 / Ανανεώθηκε: 01:41 - 01.06.2023

Ο Ολυμπιακός υποστήριζε Ρόμα στον μεγάλο τελικό του Europa League, θέλοντας να γλυτώσει γύρο στα προκριματικά της διοργάνωσης, όμως οι «τζαλορόσι» δεν του έκαναν τη χάρη.

Ο μεγάλος τελικός του UEFA Europa League ολοκληρώθηκε με την ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, η οποία έβγαλε μεγάλη νικήτρια τη Σεβίλλη και απογοητευμένη τη Ρόμα, με την ιταλική ομάδα να μην αποτελεί την μοναδική που βγήκε χαμένη.

H «Χρυσή Βίβλος» του Europa League
EUROPA LEAGUE

01:12 - 01.06.2023

H «Χρυσή Βίβλος» του Europa League

Mετά από έναν ψυχοφθόρο τελικό, η Σεβίλλη πανηγύρισε την κατάκτηση του Europa League, νικώντας τη Ρόμα στη διαδικασία των πέναλτι με 4-1. Κάπως έτσι, έφτασε τα 7 τρόπαια της ιστορίας της.

Ο Ολυμπιακός δήλωνε.... φανατικός υποστηρικτής των Ιταλών, αφού με ενδεχόμενη νίκη τους κέρδισε ανάσα δύο εβδομάδων, γλυτώνοντας γύρο στα προκριματικά της διοργάνωσης για την επόμενη σεζόν. Αυτό θα γινόταν διότι μέσω κατάκτησης οι «τζαλορόσι» θα κέρδιζαν εισιτήριο για το UEFA Champions League, επομένως η θέση του πρωταθλήματος που οδηγούσε στο Europa θα πήγαινε στους Πειραιώτες.

Πλέον, το ταξίδι των «ερυθρόλευκων» στις 24 Ιουλίου, όπου και θα αγωνιστούν στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Σε περίπτωση πρόκρισης τότε θα βρεθούν στα playoffs - γύρο στον οποίο θα είχαν πάει απευθείας αν η Ρόμα επικρατούσε της Σεβίλλης - όπου το πρώτο ματς θα δοθεί στις 8 Αυγούστου

Οι πιθανοί αντίπαλοι

Στον 3ο προκριματικό ο Ολυμπιακός έχει τους εξής πιθανούς αντιπάλους: Τον ηττημένο από τον 2ο προκριματικό του League Path (οι δεύτεροι) του Champions League. Εκεί είναι ο δεύτερος του Βελγίου, ο δεύτερος της Ουκρανίας, ο Παναθηναϊκός και ο δεύτερος της Ελβετίας, δηλαδή τη Λουγκάνο ή τη Σερβέτ. Αν αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός, βγαίνει φυσικά από το κάδρο, διότι δεν γίνεται να αντιμετωπίσουν ομάδα από την ίδια χώρα τόσο νωρίς και ουσιαστικά γίνεται «ορισμός» με την άλλη ομάδα που θ’ αποκλειστεί. Φυσικά, μπορεί να πέσει με ουκρανική ομάδα τη Ντνίπρο ή τη Ζόρια που ισοβαθμούν και βελγική με τις Αντβέρπ, Ζιλουάζ να ισοβαθμούν κι έναν πίσω είναι η Γκενκ, αν φυσικά αποκλειστούν στον 2ο προκριματικό του Champions League.

Τα playoffs

Στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός προκριθεί στα playoffs του Europa League, θα μπει στο Priority 4 της κλήρωσης με την άλλη ομάδα που θα προκριθεί από τον 3ο γύρο του Europa League και τον κυπελλούχο Ελβετίας. Τότε, θα παίξει με ομάδα από το Priority 1 κι εκεί υπάρχουν οι εξής έξι αντίπαλοι: Άγιαξ (Ολλανδία), ΛΑΣΚ (Αυστρία), Αντβέρπ ή Γκενκ ή Σεν Ζιλουάζ (Βέλγιο), Ζόρια ή Ντνίπρο (Ουκρανία), Αμπερντίν ή Ινβερνές (Σκωτία), Τσουκαρίτσκι (Σερβία).

Στο Priority 2 (προτεραιότητα 2 θα υπάρχουν επίσης 6 ομάδες). Οι ηττημένες από τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, το μονοπάτι πρωταθλητών. Ανάμεσά τους μπορεί να είναι η Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 34.500 και η ΑΕΚ με 11.000.

Στο Priority 3 θα είναι πέντε ομάδες, αυτές που θα περάσουν από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Στο Priority 4 που βρίσκεται ο Ολυμπιακός, θα είναι τρεις ομάδες. Οι δύο που θα περάσουν από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και Σερβέτ (6.335) ή Λουγκάνο (6.335) ή Λουκέρνη (6.335) - Κυπελλούχος ή τρίτη Ελβετίας.

Για τις ανάγκες της κλήρωσης, λοιπόν, θα βγουν τρεις ομάδες από τις έξι στο Priority 1 για να κληρωθούν με εκείνες του Priority 4. Εκεί πλην του Ολυμπιακού, μπορεί να είναι ο Παναθηναϊκός αν αποκλειστεί στον 2ο προκριματικό του Champions League και προκριθεί από τον 3ο του Europa.