Γκουαρδιόλα: «Αν ο Χάαλαντ έβαζε στα 22 του έξι γκολ στο Champions League η ζωή του θα ήταν βαρετή στο μέλλον» (vid)

Χάαλαντ

i

©Photo by Lexy Ilsley - Manchester City/Manchester City FC via Getty Images/Ideal Images

Γκουαρδιόλα: «Αν ο Χάαλαντ έβαζε στα 22 του έξι γκολ στο Champions League η ζωή του θα ήταν βαρετή στο μέλλον» (vid)

Κώστας Τόπας 09:19 - 16.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:23 - 16.03.2023

O Πεπ Γκουαρδιόλα εξήγησε το σκεπτικό του στην απόφαση του να κάνει αλλαγή τον Έρλινγκ Χάαλαντ πριν προλάβει να πετύχει έκτο γκολ στην αναμέτρηση με τη Λειψία.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ σημείωσε πέντε γκολ κόντρα στη Λειψία, ισοφάρισε το ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι και του Λουίζ Αντριάνο με τα περισσότερα γκολ σε έναν αγώνα του Champions League και παράλληλα οδήγησε την Μάντσεστερ Σίτι στους «8» του Champions League. Ωστόσο, ο  Πεπ Γκουαρδιόλα τον έκανε αλλαγή στο 63' και δεν του έδωσε χρόνο για να γίνει ο πρώτος παίκτης με έξι γκολ σε ένα ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

«Ξέρω ότι ο Χάαλαντ ισοφάρισε το ρεκόρ του Μέσι, φυσικά θυμάμαι! Είναι απίστευτο που το έκανε σε 60 λεπτά. Βάλαμε πολλά γκολ και ο Έρλινγκ ήταν εκπληκτικός αλλά όλοι ήταν εξαιρετικοί. Έβαλε πέντε γκολ σε 60 λεπτά, αν ήταν 90 λεπτά στο γήπεδο δεν ξέρω τι θα έκανε. Είναι ένας εκπληκτικός τύπος με τεράστιο ταλέντο, δύναμη και νοοτροπία, είναι κατά συρροή νικητής. Εδώ πετύχαμε 4 γκολ στην Ρεάλ, 6 στην Μονακό, 4 στην Τότεναμ και όλες τις φορές που μέναμε εκτός, ήταν επειδή δεχόμασταν γκολ. Αυτή τη στιγμή, τα παιδιά αμύνονται πραγματικά καλά. Φυσικά το να έχεις ένα όπλο όπως ο Έρλινγκ σε αυτή τη διοργάνωση είναι σημαντικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καταλανός τεχνικός των Πολιτών.

Για την ιστορία, ο Γκουαρδιόλα ήταν προπονητής και του Λιονέλ Μέσι όταν ο Αργεντινός είχε βάλει πέντε γκολ απέναντι στη Λεβερκούζεν το 2012.