Ανήσυχος με τον τεχνητό χλοοτάπητα ο Γκουαρδιόλα: «Φοβάμαι μήπως τραυματιστούν οι παίκτες μου (vid)

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

PrtScr

Ανήσυχος με τον τεχνητό χλοοτάπητα ο Γκουαρδιόλα: «Φοβάμαι μήπως τραυματιστούν οι παίκτες μου (vid)

Κώστας Τόπας 09:16 - 25.10.2023

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Σίτι θα κληθεί να αναμετρηθεί με την Γιουνγκ Μπόις σε τεχνητό χλοοτάπητα.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παραδέχεται ότι ανησυχεί μήπως τραυματιστούν τα αστέρια του στη Μάντσεστερ Σίτι στο τεχνητό γρασίδι της Γιουνγκ Μπόις το βράδυ της Τετάρτης (25/10, 22:00), όπου η ομάδα του θα αντιμετωπίσει την ελβετική ομάδα για το Champions League.

«Το γρασίδι είναι καλύτερο. Επειδή το 99,9% των ομάδων που παίζουν σε υψηλό επίπεδο το κάνουν σε γήπεδα με φυσικό χόρτο, διαφορετικά η UEFA και η FIFA θα αποφάσιζαν να παίξουν σε τεχνητά γήπεδα. Είναι κοινή λογική», εξήγησε ο Ισπανός προπονητής σε δηλώσεις του πριν την αναμέτρηση.

Ο Γκουαρδιόλα επεσήμανε ότι «όποια ομάδα παίζει εδώ (το Σταντ ντε Σουίς Βάνκντορφ στη Βέρνη) δεν το έχει συνηθίσει. Ταιριάζει στο ελβετικό πρωτάθλημα και στο Champions League οι ομάδες που έρχονται εδώ πρέπει να προσαρμοστούν. Δεν θα είμαστε οι πρώτοι σε αυτήν την κατάσταση. Εάν η UEFA επιτρέπει να διεξάγονται αγώνες εδώ, είναι επειδή είναι σε καλή κατάσταση».

Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου εάν ανησυχεί για την πιθανότητα τραυματισμών από το παιχνίδι σε συνθετικό γήπεδο, ο Γκουαρδιόλα απάντησε ότι «δεν ξέρω, ελπίζω όχι, και για τα δύο μέρη, αλλά δεν ξέρω». Παρά το γεγονός ότι προτιμούσε το φυσικό χόρτο από το συνθετικό, ο Καταλανός τεχνικός ήθελε να καταστήσει σαφές ότι δεν υπάρχουν παράπονα από την πλευρά του και ότι άλλαξε τη ρουτίνα της Σίτι για να εξασφαλίσει ότι οι παίκτες του είναι προετοιμασμένοι για τον αγώνα.

«Γι' αυτό ταξιδεύουμε το πρωί, για να νιώθουν οι παίκτες πώς η μπάλα τρέχει δεξιά, αριστερά, πίσω, μπροστά. Γι' αυτό το δοκιμάζουμε και οι παίκτες θα το καταλάβουν αμέσως», εξήγησε.