Γκουαρδιόλα για την υπόθεση Νεγκρέιρα: «Η Μπαρτσελόνα είναι αθώα, άλλο ήταν το πραγματικό σκάνδαλο» (vid)

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

PrtScr

Γκουαρδιόλα για την υπόθεση Νεγκρέιρα: «Η Μπαρτσελόνα είναι αθώα, άλλο ήταν το πραγματικό σκάνδαλο» (vid)

Κώστας Τόπας 12:27 - 21.10.2023

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα υπερασπίστηκε την αθωότητα του Τζουάν Λαπόρτα μετά την κατηγορία του για δωροδοκία σε διαιτητές.

Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα και νυν προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, εκμεταλλεύτηκε τη συνέντευξη Τύπου για να υπερασπιστεί τον Τζουάν Λαπόρτα μετά την κατηγορία του για αδίκημα συνεχιζόμενης δωροδοκίας στην «υπόθεση Νεγκρέιρα».

«Υπόθεση Νεγκρέιρα; Το πραγματικό σκάνδαλο ήταν ο τρόπος παιχνιδιού μας. Κερδίσαμε όλους τους τίτλους και ήμασταν πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλο. Ο Λαπόρτα είναι αθώος, η Μπάρτσα είναι αθώα», σχολίασε ο τεχνικός των Πολιτών.

Υπό αυτή την έννοια, ο Γκουαρδιόλα θυμήθηκε τον δημοσιογράφο που έκανε την ερώτηση πώς έπαιζε η ομάδα της Μπαρτσελόνα που προπονούσε και ήταν πρόθυμος να του στείλει βίντεο από εκείνη την εποχή.

«Ο τρόπος που παίξαμε ήταν σκάνδαλο. Είσαι πολύ νέος, αλλά θα σου στείλω μερικά βίντεο», πρόσθεσε.

Από την άλλη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ισχυρός άνδρας της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα θέλησε να ξεκαθαρίσει πως δεν έχει καμία σχέση με τα όσα έχουν γραφτεί γύρω από το όνομά του, τονίζοντας παράλληλα πως η ιστορία των Καταλανών δεν πρέπει να λερωθεί. 

«Η ιστορία της Μπάρτσα δεν πρέπει να λερωθεί. Δεν μπορούμε και δεν θα το επιτρέψουμε. Αναφέρομαι στην πιο άγρια ​​επίθεση στην ιστορία του συλλόγου. Είναι μια πρωτοφανής εκστρατεία απαξίωσης και δεν πρέπει να την επιτρέψουμε όλοι μας. Είμαστε σε μόνιμη μάχη. Όσο και αν ψάχνουν, εικασίες και να δυσφημούν, δεν πρόκειται να βρουν τίποτα. Λένε αυτό, αυτό, ισχυρίζονται ότι το κάναμε αυτό – αλλά δεν το αποδεικνύουν. Δεν έχουν αποδείξει τίποτα», ανέφερε ο Λαπόρτα.