Λαπόρτα για την υπόθεση Νεγκρέιρα: «Οσο κι αν ψάξουν δεν θα βρουν τίποτα» (vid)

Λαπόρτα για την υπόθεση Νεγκρέιρα: «Οσο κι αν ψάξουν δεν θα βρουν τίποτα» (vid)

Κώστας Τόπας 12:13 - 21.10.2023

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα πήρε θέση για όσα ακούγονται γύρω από το όνομά για την υπόθεση Νεγκρέιρα.

Σε δεινή θέση βρίσκεται και ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου. Ο πρόεδρος των Καταλανών, Τζουάν Λαπόρτα ενημερώθηκε ότι το δικαστήριο του καταλόγισε ποινικό αδίκημα στην υπόθεση του αρχιδιαιτητή Νεγκρέιρα. Η Μπαρτσελόνα, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται εδώ και καιρό αντιμέτωπη με το σκάνδαλο για χρηματισμό του πρώην αρχιδιαιτητή, ο οποίος φαίνεται να εξαγόραζε διαιτητές που σφύριζαν τους Καταλανούς. Έχει ασκηθεί δίωξη στους δύο πρώην προέδρους των «μπλαουγκράνα», Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροσέλ για την υπόθεση «Νεγκρέιρα».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ισχυρός άνδρας της Μπαρτσελόνα, θέλησε να ξεκαθαρίσει πως δεν έχει καμία σχέση με τα όσα έχουν γραφτεί γύρω από το όνομά του, τονίζοντας παράλληλα πως η ιστορία των Καταλανών δεν πρέπει να λερωθεί.

«Η ιστορία της Μπάρτσα δεν πρέπει να λερωθεί. Δεν μπορούμε και δεν θα το επιτρέψουμε. Αναφέρομαι στην πιο άγρια ​​επίθεση στην ιστορία του συλλόγου. Είναι μια πρωτοφανής εκστρατεία απαξίωσης και δεν πρέπει να την επιτρέψουμε όλοι μας. Είμαστε σε μόνιμη μάχη. Όσο και αν ψάχνουν, εικασίες και να δυσφημούν, δεν πρόκειται να βρουν τίποτα. Λένε αυτό, αυτό, ισχυρίζονται ότι το κάναμε αυτό – αλλά δεν το αποδεικνύουν. Δεν έχουν αποδείξει τίποτα».

Δεν έχουμε κάνει τίποτα από όσα μας κατηγορούν. Το έχουμε εξηγήσει ξεκάθαρα. Στη δικαστική διαδικασία κάνουμε την υπόθεσή μας με στοιχεία. Τα γεγονότα πρέπει να αποδειχθούν. Αυτή η συμβουλή διαιτησίας χρησιμοποιήθηκε για 18 χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο κατηγορούμαστε. Αυτή η υπόθεση Νεγκρέιρα έχει χρησιμοποιηθεί για να βλάψει την Μπαρτσελόνα. Ποιοι είναι αυτοί; Άνθρωποι που δεν θέλουν η Μπάρτσα να είναι κάτι παραπάνω από ένα κλαμπ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λαπόρτα.