Λαπόρτα: «Οι τελευταίες κατηγορίες για δωροδοκία δεν έχουν σχέση με αυτά που περιέγραψε ο Εισαγγελέας»

Ζουάν Λαπόρτα

i

PrtScr

Λαπόρτα: «Οι τελευταίες κατηγορίες για δωροδοκία δεν έχουν σχέση με αυτά που περιέγραψε ο Εισαγγελέας»

Δημήτρης Χούπης 15:38 - 19.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:38 - 19.10.2023

Ο ιδιοκτήτης της Μπαρτσελόνα. Ζοάν Λαπόρτα, μιλώντας στο Καταλανικό ράδιο αναφέρθηκε στην υπόθεση Νεγκρέιρα λέγοντας πως οι τελευταίες κατηγορίες δεν έχουν σχέση με την περιγραφή του Εισαγγελέα.

Χθες (18/10) ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα βρέθηκε στο ειδώλιο προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση δωροδοκίας του αρχιδιαιτητή της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Νεγκρέιρα. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας μάλιστα ενημερώθηκε πως το δικαστήριο του καταλόγισε ποινικό αδίκημα σε αυτό το ζήτημα. 

Ο 61χρονος λοιπόν έδωσε μια συνέντευξη στο καταλανικό ράδιο, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κάτι που να αποδεικνύει το γεγονός ότι έγιναν οι δωροδοκίες. «Ο δικαστής αποφάσισε να με χαρακτηρίσει ως ύποπτο για την υπόθεση Νεγκρέιρα κι όπως καταλαβαίνω δεν έχει κανένα νόημα και διαφωνώ με όλο αυτό. 

Δεν υπάρχουν αποδείξεις, επειδή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως δωροδοκία, καθώς οι διαιτητές δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι κι αυτό δεν είναι ένα συνεχές έγκλημα. Καταλαβαίνω ότι αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Την τελευταία φορά οι κατηγορίες ήρθαν σε αντίθεση με τα όσα είπε ο Εισαγγελέας. Όταν με ανέκριναν, όλα τα γεγονότα χαρακτηρίστηκαν πιθανά εγκλήματα, ως διαφθορά, αλλά απέρριψαν τη δωροδοκία», ανέφερε αρχικά.

Έπειτα σχολίασε ότι θα δεχτεί και θα σεβαστεί ό,τι αποφασίσει το δικαστήριο, ωστόσο θεωρεί πως η ιστορία γίνεται «μεγάλη» χωρίς λόγο. «Φυσικά, πρέπει να σεβαστώ την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά θεωρώ ότι η ιστορία παίρνει έκταση χωρίς λόγο. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όλοι οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα μπορούν να είναι ήρεμοι. Πιστεύω ότι η υπόθεση θα αποσυρθεί και η Μπαρτσελόνα θα αθωωθεί», συνέχισε μετά.