Στο εδώλιο για δωροδοκία στην υπόθεση Νεγκρέιρα ο ισχυρός άνδρας της Μπαρτσελόνα Ζοάν Λαπόρτα!

Στο εδώλιο για δωροδοκία στην υπόθεση Νεγκρέιρα ο ισχυρός άνδρας της Μπαρτσελόνα Ζοάν Λαπόρτα!

Γιώργος Σακελλαρίου 12:13 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:24 - 18.10.2023

Ο δικαστής καταλογίζει ποινικές ευθύνες στον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα Ζοάν Λαπόρτα.

Η υπόθεση Νεγκρέιρα έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τη Μπαρτσελόνα.

Σε δεινή θέση βρίσκεται και ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου. Ο πρόεδρος των Καταλανών Ζοάν Λαπόρτα ενημερώθηκε ότι το δικαστήριο του καταλόγισε ποινικό αδίκημα στην υπόθεση του αρχιδιαιτητή Νεγκρέιρα.

Συγκεκριμένα, ο δικαστής Χοακίν Αγκίρε συμπεριέλαβε στον φάκελο της υπόθεσης ως κατηγορούμενο και τον Λαπόρτα!

Στη «Marca», παράλληλα, αναφέρεται ότι ο Λαπόρτα κατηγορείται για δωροδοκία στην υπόθεση του Νεγκρέιρα και ότι ο δικαστής θεωρεί ότι η έρευνα θα πρέπει να επεκταθεί και στην πρώτη περίοδο του Καταλανού προέδρου στον σύλλογο.

«Το Ερευνητικό Δικαστήριο Νο 1 της Μπαρτσελόνα επισημοποίησε την κατηγορία του προέδρου της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, για αδίκημα δωροδοκίας. Έτσι τον εμπλέκουν στην «υπόθεση Νεγκρέιρα μαζί με τους Σάντρο Ροσέλ, Ζόσεπ Μαρία Μπερτομέου, καθώς και τους Όσκαρ Γκράου, Αλμπέρτ Σολέρ, Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα και τον γιο του Χαβιέ».

Η Μπαρτσελόνα, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται εδώ και καιρό αντιμέτωπη με το σκάνδαλο για χρηματισμό του πρώην αρχιδιαιτητή, ο οποίος φαίνεται να εξαγόραζε διαιτητές που σφύριζαν τους Καταλανούς. Έχει ασκηθεί δίωξη στους δύο πρώην προέδρους της Μπαρτσελόνα, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροσέλ για την υπόθεση «Νεγκρέιρα». 

Ο Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, πρώην αντιπρόεδρος της τεχνικής επιτροπής διαιτησίας, είχε σχέσεις με τους «μπλαουγκράνα», από τους οποίους φέρεται να έλαβε μεγάλα χρηματικά ποσά (συνολικά 7,5 εκατομμύρια ευρώ). O Νεγκρέιρα ήταν αντιπρόεδρος της τεχνικής επιτροπής διαιτητών από το 1994 έως το 2018.

Ατύχημα είχε ο διαιτητής που εμπλέκεται σε σκάνδαλο χρηματισμού από τη Μπαρτσελόνα πριν εξεταστεί γι' Αλτσχάιμερ (vid)
LA LIGA

09:49 - 11.10.2023

Ατύχημα είχε ο διαιτητής που εμπλέκεται σε σκάνδαλο χρηματισμού από τη Μπαρτσελόνα πριν εξεταστεί γι' Αλτσχάιμερ (vid)

Ο Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, ο ρέφερι που κατηγορείται ότι έπαιρνε χρήματα από τη Μπαρτσελόνα, είχε ατύχημα, ενώ πήγαινε σε ιατρικό κέντρο για να εξεταστεί.

 Τα ισπανικά ΜΜΕ ανέφεραν πριν λίγο καιρό ότι ο αρμόδιος δικαστής κατηγορεί και επίσημα την Μπαρτσελόνα για δωροδοκία. Ο Ισπανός πρώην διαιτητής και μέλος της επιτροπής διαιτησίας Ισπανίας φέρεται πως είχε λάβει από το 2001 έως και καλοκαίρι του 2018 ένα ποσό άνω των 7 εκατ. ευρώ με τους «μπλαουγκράνα», ωστόσο, να ισχυρίζονται ότι τα χρήματα αυτά του είχαν δοθεί, προκειμένου να τους συμβουλεύει στα θέματα διαιτησίας.