Έρευνα της ισπανικής αστυνομίας στα γραφεία των διαιτητών για την υπόθεση Μπαρτσελόνα - Νεγκρέιρα

Μάρκος Αλόνσο και Λεβαντόφσκι

Έρευνα της ισπανικής αστυνομίας στα γραφεία των διαιτητών για την υπόθεση Μπαρτσελόνα - Νεγκρέιρα

Sportal newsroom 19:41 - 29.09.2023

Έρευνες στα γραφεία των διαιτητών έχει αρχίσει να κάνει η ισπανική αστυνομία, για την εύρεση στοιχείων για την υπόθεση Μπαρτσελόνα - Νεγκρέιρα.

Το βάρος της υπόθεσης Νεγκρέιρα δεν έχει φύγει από την Μπαρτσελόνα, η οποία κατηγορήθηκε και επίσημα για δωροδοκία. Όπως είναι λογικό η Καταλανική ομάδα αρνείται όλες τις κατηγορίες, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι υπέρ των «μπλαουγκράνα». Αφού η UEFA έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τις έρευνες για το περιστατικό αυτό. 

Ωστόσο δεν είναι η μόνη. Η ισπανική αστυνομία έχει ξεκινήσει ήδη έρευνες στα γραφεία της ισπανικής επιτροπής διαιτησίας. Υπενθυμίζεται πως η Μπαρτσελόνα κατηγορείται ότι έχει δωροδοκήσει την ισπανική επιτροπή διαιτησίας δίνοντας ένα ποσό περίπου 8.5 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να έχει ευνοϊκή μεταχείριση υπέρ της. 

Σε δύο πρώην προέδρους της Μπαρτσελόνα έχει ασκηθεί δίωξη και συγκεκριμένα στους Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου και τον Σάντρο Ροσέλ. Ενώ την ίδια ώρα η δωροδοκία λέγεται ότι ξεκίνησε το 2001 και ολοκληρώθηκε το 2018. 

Η Καταλανική ομάδα έχει αναγνωρίσει ότι έχει πληρώσει την Dasnil 95, την οποία περιγράφει ως «εξωτερικό τεχνικό σύμβουλο», για να φτιάξει βίντεο με αναφορές για τους διαιτητές. Έχοντας ως στόχο να συμπληρώσει τις πληροφορίες που απαιτούνται από το επιτελείο. 

Την ίδια ώρα που το σκάνδαλο Νεγκρέιρα «κυνηγάει» την Μπαρτσελόνα, το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας ανακοίνωσε ότι το οικονομικό έτος 2022-23 ολοκληρώθηκε με μεγάλο καθαρό κέρδος 304 εκατομμυρίων. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς η ισπανική ομάδα είχε λειτουργικά έσοδα 1.259 δισ. ευρώ, ενώ από την άλλη τα λειτουργικά έξοδα ήταν 1.165 δισ. ευρώ

Πρόκειται για ένα ποσό τεράστιο, αν αναλογιστεί κανείς τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας, η οποία ακόμα και στις μεταγραφές κινήθηκε είτε με δανεικούς παίκτες είτε με ελεύθερους.