Η Μπαρτσελόνα κατέγραψε εντυπωσιακή οικονομική χρονιά με καθαρά κέρδη 304 εκατ. ευρώ

Ραφίνια στο Μπαρτσελόνα - Βαλένθια

i

© Photo by Alex Caparros/Getty Images

Η Μπαρτσελόνα κατέγραψε εντυπωσιακή οικονομική χρονιά με καθαρά κέρδη 304 εκατ. ευρώ

Κώστας Τόπας 09:01 - 29.09.2023

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 304 εκατομμυρίων ευρώ για το οικονομικό έτος 2022/23.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε ότι το οικονομικό έτος 2022/23 ολοκληρώθηκε με αξιοσημείωτα καθαρά κέρδη 304 εκατομμυρίων ευρώ μετά από φόρους. Αυτό το αποτέλεσμα ξεπερνά τις προβλέψεις που περιγράφονται στον προϋπολογισμό της προηγούμενης σεζόν. Καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν η Μπαρτσελόνα είχε λειτουργικά έσοδα 1,259 δισ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά έξοδα ανήλθαν σε 1,165 δισ. ευρώ.

Αυτά τα εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα επιτεύχθηκαν σε μια σεζόν που θα μείνει χαραγμένη στην ιστορία, που χαρακτηρίζεται από επιχειρησιακά επιτεύγματα ρεκόρ τόσο στον τομέα των εμπορικών δραστηριοτήτων όσο και στον τομέα των εγκαταστάσεων. Ο σύλλογος έχει επιδείξει ουσιαστικές βελτιώσεις σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, ξεπερνώντας σταθερά τις προσδοκίες σε καθέναν από αυτούς.

Στο εμπορικό κομμάτι, ο σύλλογος απέφερε έσοδα 351 εκατομμυρίων ευρώ, που αντιπροσωπεύουν μια αξιοσημείωτη αύξηση 43% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Το τμήμα Χορηγιών έφτασε σχεδόν το ορόσημο των 200 εκατομμυρίων ευρώ και οι πωλήσεις στο Barça Stores εκτινάχθηκαν στα 100 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας απόλυτο ρεκόρ.

Σύμφωνα μάλιστα με τη «Sport» το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε ακόμα και τις προσδοκίες της ίδιας της Μπαρτσελόνα, η οποία ανέμενε κέρδη μετά φόρων της τάξεως των 274 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα εξαιρετικό σημείο είναι η σημαντική άνοδος του τζίρου στο Spotify Camp Nou, το οποίο απέφερε έσοδα 121 εκατομμυρίων ευρώ κατά την εναρκτήρια σεζόν του, με ένα εκατομμύριο εισιτήρια να κάνουν «φτερά». Επιπρόσθετα, το γυναικείο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ κατέγραψαν επίσης ρεκόρ εισόδου, με 2,7 εκατ. ευρώ και 4,5 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, σημειώνοντας αύξηση 126% σε σχέση με την προ πανδημίας σεζόν 2018/19.