Γκουαρδιόλα για υπόθεση Νεγκρέιρα: «Δεν έχω δει τη Μπαρτσελόνα να πληρώνει διαιτητή για να επωφεληθεί - Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει»

Πεπ Γκουαρντιόλα

i

printscreen

Γκουαρδιόλα για υπόθεση Νεγκρέιρα: «Δεν έχω δει τη Μπαρτσελόνα να πληρώνει διαιτητή για να επωφεληθεί - Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει»

Θέση για την υπόθεση Νεγκρέιρα - Μπαρτσελόνα πήρε ο Πεπ Γκουαρδιόλα σε ερώτηση που του έγινε, με τον Ισπανό τεχνικό να απαντά πως «δεν έχει δει ποτέ τη Μπαρτσελόνα να προβαίνει σε δωροδοκία διαιτητή και πως η κατάσταση πρέπει να αφεθεί στη κρίση της δικαιοσύνης».

Οι «μπλαουγκράνα», κατηγορούνται εδώ και καιρό για δωροδοκία προς τον πρώην αντιπρόεδρο της τεχνικής επιτροπής διαιτησίας στην Ισπανία, Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, γεγονός που κλήθηκε να σχολιάσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Θυμίζουμε, η υπόθεση αφορά την δωροδοκία του Ισπανού αρχιδιαιτητή, στον οποίον η Μπαρτσελόνα κατηγορείται ότι προσέφερε το ποσό των 7 εκατομμύριων ευρώ, για να αποκτήσει ευνοϊκή μεταχείριση.

 Η ετυμηγορία του αρμόδιου δικαστή ήταν η ακόλουθη: «Οι πληρωμές της Μπαρσελόνα ικανοποίησαν τα συμφέροντα του συλλόγου, ενώ το έγκλημα της δωροδοκίας έχει εκτελεστεί μόλις έγινε η πληρωμή, ανεξάρτητα από το αν αποδεικνύεται ή όχι η συστημική διαφθορά της ισπανικής διαιτησίας λόγω τέτοιων πληρωμών».

Όσα δήλωσε ο Πεπ Γκουαρδιόλα για την υπόθεση Νεγκρέιρα:

«Περιμένετε να δούμε. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη και τη διαδικασία «να τρέξει». Μέχρι στιγμής ό,τι άκουσα…δεν είδα ούτε διάβασα, γιατί είμαι έξω από αυτό, αλλά δεν είδα την Μπαρτσελόνα πραγματικά, να πληρώνει έναν διαιτητή για να επωφεληθεί. Δεν το είδα, δεν το διάβασα. 

Γι' αυτό θέλω να περιμένω πριν έχω γνώμη γιατί η Μπαρτσελόνα θα υπερασπιστεί αυτό που πρέπει να κάνει και θα δούμε. Αυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι όταν κέρδιζε η Μπαρτσελόνα, ήταν επειδή ήταν καλύτερη από τους αντιπάλους. Για αυτό είμαι αρκετά πεπεισμένος τώρα – στην εποχή μας. 

Η κερκίδα της Μπαρτσελόνα τρόλαρε τον Ράμος μετά το αυτογκόλ (vid)
LA LIGA

10:14 - 30.09.2023

Η κερκίδα της Μπαρτσελόνα τρόλαρε τον Ράμος μετά το αυτογκόλ (vid)

Η αναμέτρηση ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη για την 8η αγωνιστική της La Liga στιγματίστηκε από το αυτογκόλ του Σέρχιο Ράμος και ο πρώην άσος τη Ρεάλ και νυν της Σεβίλλης έγινε δέκτης «καζούρας» από τους φίλους των Καταλανών.

Κερδίσαμε γιατί ήμασταν πολύ καλύτεροι από τους αντιπάλους μας. Και όταν δεν ήταν, δεν κερδίζουν, χάνουν. Αλλά η δικαιοσύνη θα αποφασίσει τι πραγματικά συνέβη».