Αποκαλύφθηκε ο λόγος πίσω από την κόντρα Γκουαρδιόλα - Κανσέλο

Ζοάο Κανσέλο & Πεπ Γκουαρδιόλα

Αποκαλύφθηκε ο λόγος πίσω από την κόντρα Γκουαρδιόλα - Κανσέλο

Κώστας Τόπας 15:04 - 25.09.2023

Αποκαλύφθηκε ο λόγος για τον οποίο Ζοάο Κανσέλο και Πεπ Γκουαρδιόλα τα «έσπασαν» όσο συνυπήρξαν στην Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ζοάο Κανσέλο είναι γεμάτος επαίνους για τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά το «Catalunya Ràdio» εγγυάται ότι υπήρξε ρήξη μεταξύ του Πορτογάλου διεθνή αμυντικού και του Καταλανού προπονητή από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο παίκτης άφησε τους Πολίτες και πήγε στη Μπάγερν Μονάχου με τη μορφή δανεισμού.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, Οριόλ Ντομενίκ, όλα ξεκίνησαν μετά την ήττα στο ντέρμπι της Μάντσεστερ Σίτι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στις 14 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. Ο Γκουαρδιόλα δεν του άρεσε αυτό που είδε και αποφάσισε να κάνει αλλαγές στο επόμενο παιχνίδι. Και μία από αυτές ήταν η άμεση απομάκρυνση του Ζοάο Κανσέλο από την ενδεκάδα, και η είσοδος του νεαρού Ρίκο Λιούις, στην αναμέτρηση με την Τότεναμ.

Η Σίτι κέρδισε τους «πετεινούς» με 4-2 και ο Γκουαρδιόλα επανέλαβε τη συνταγή απέναντι στη Γουλβς, με την ομάδα του να κερδίζει ξανά με 3-0. Ακολούθησε ο τέταρτος γύρος του Κυπέλλου Αγγλίας, με την Άρσεναλ και ο Κανσέλο έμεινε εκτός ενδεκάδας. Όταν κατάλαβε ότι θα ήταν ξανά στον πάγκο, ο Πορτογάλος φέρεται να έκανε σχόλια στους συμπαίκτες του που δεν άρεσαν στον Γκουαρδιόλα.

Το ισπανικό ραδιόφωνο αναφέρει ότι αμέσως μετά το παιχνίδι, το οποίο κέρδισε και Σίτι, ο Καταλανός προπονητής πήγε στους Τσίκι Μπεγκιριστάιν (διευθυντής ποδοσφαίρου της Σίτι) και Φεράν Σοριάνο (CEO) και τους ζήτησε να απομακρύνουν τον Κανσέλο από την ομάδα.

Αυτό συνέβη στις 27 Ιανουαρίου φέτος, τέσσερις μέρες πριν κλείσει η χειμερινή αγορά. Ο Ζόρζε Μέντες κλήθηκε να βοηθήσει και ο μάνατζερ κατέληξε να στείλει τον Πορτογάλο μπακ στην Μπάγερν Μονάχου, όπου παρέμεινε ως το τέλος της σεζόν, ως δανεικός.

Έξαλλος ο Γκουαρδιόλα με τον Ρόντρι: «Σήμερα δεν ήταν ο καλύτερος μέσος στον κόσμο, δεν μπορεί να δέχεται με αυτόν τον τρόπο κάρτες»
PREMIER LEAGUE

09:52 - 24.09.2023

Έξαλλος ο Γκουαρδιόλα με τον Ρόντρι: «Σήμερα δεν ήταν ο καλύτερος μέσος στον κόσμο, δεν μπορεί να δέχεται με αυτόν τον τρόπο κάρτες»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν έξαλλος με την απευθείας κόκκινη κάρτα που είδε ο Ρόντρι στην αναμέτρηση με την Νότιγχαμ και άφησε την Σίτι με ένα παίκτη λιγότερο για όλο το δεύτερο ημίχρονο και δεν παρέλειψε να κατσαδιάσει τον Ισπανό μέσο.

Στο ξεκίνημα της νέας σεζόν, ο Κανσέλο επέστρεψε στη Σίτι, αλλά όχι για πολύ. Δόθηκε ξανά δανεικός, αυτή τη φορά στην Μπαρτσελόνα, όπου έγινε, μαζί με τον Ζοάο Φέλιξ, μια από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες των «μπλαουγκράνα».