Μετά την ήττα της Ρεάλ, μόνο δύο ομάδες παραμένουν απόλυτες στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα

Ρούμπεν Ντίας - Τζον Στόουνς

i

©Intime

Μετά την ήττα της Ρεάλ, μόνο δύο ομάδες παραμένουν απόλυτες στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα

Κώστας Τσιακλής 13:59 - 25.09.2023

Μετά την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από την Ατλέτικο, μόνο δύο ομάδες παραμένουν ακόμα απόλυτες στο ξεκίνημα της νέας σεζόν στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα.

Η Ατλέτικο νίκησε στο ντέρμπι της Μαδρίτης και έσπασε το απόλυτο ξεκίνημα που είχε η Ρεάλ στη La Liga. Μετά την ήττα της «βασίλισσας» λοιπόν μόλις δύο ομάδες παραμένουν απόλυτες στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ο λόγος για τις δύο περσινές φιναλίστ του Champions League!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχθηκε τη συμπολίτισσα Ρεάλ στο «Μετροπολιτάνο», στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της La Liga. Οι «ροχιμπλάνκος» είχαν κέφια και επικράτησαν με 3-1 χάρη σε δύο γκολ του Άλβαρο Μοράτα και ένα του Αντουάν Γκριεζμάν (για τη Ρεάλ είχε μειώσει ο Κρόος). Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε μείωσε την απόσταση από την κορυφή στους έξι βαθμούς ενώ παράλληλα έσπασε και το απόλυτο ξεκίνημα της Ρεάλ.

Οι «μερένγκες» είχαν ξεκινήσει το πρωτάθλημα με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια αφού επικράτησαν κατά σειρά των Αθλέτικ Μπιλμπάο, Αλμερία, Θέλτα, Χετάφε και Ρεάλ Σοσιεδάδ. Μετά την ήττα της Ρεάλ, μόλις δύο ομάδες διατηρούν το απόλυτο στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα και είναι οι δύο φιναλίστ του περσινού Champions League

Η μια είναι φυσικά η Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα εκμεταλλεύτηκε το σχετικά βατό πρόγραμμα που είχε και ξεκίνησε άριστα τη σεζόν, ανεβαίνοντας από νωρίς στην κορυφή της Premier League. Οι «πολίτες» νίκησαν στην πρεμιέρα εύκολα με 0-3 τη Μπέρνλι ενώ στη δεύτερη αγωνιστική επικράτησαν με 1-0 της Νιουκάστλ.

Στη συνέχεια δυσκολεύτηκαν όμως έκαμψαν την αντίσταση της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (1-2) ενώ συνέτριψαν με 5-1 τη Φούλαμ. Ακολούθως πέρασαν νικηφόρα με 1-3 από το Λονδίνο και την έδρα της Γουέστ Χαμ ενώ στην πιο πρόσφατη τους αναμέτρηση νίκησαν εντός έδρας με 2-0 τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Η επόμενη αποστολή για την ομάδα του Πεπ είναι στην έδρα της Γουλβς και ο στόχος είναι φυσικά το 7/7. 

Επίθεση του «Real Madrid TV» στον διαιτητή της αναμέτρησης του ντέρμπι με την Ατλέτικο
LA LIGA

12:54 - 25.09.2023

Επίθεση του «Real Madrid TV» στον διαιτητή της αναμέτρησης του ντέρμπι με την Ατλέτικο

Η Ρεάλ Μαδρίτης μέσω του επίσημου καναλιού της (Real Madrid TV) καταγγέλει «τρεις γκάφες» του διαιτητή του ντέρμπι, Αμπερόχα Ρόχας, ανάμεσα στην Ατλέτικο και στην Ρεάλ Μαδρίτης τα οποία θεωρούν πως αλλοίωσαν το αποτέλεσμα.

Η άλλη ομάδα που παραμένει απόλυτη είναι η Ίντερ. Η ομάδα του Μιλάνου μπήκε και αυτή δυνατά στη σεζόν και έχει αρχίσει ήδη να κτίζει διαφορά από τους διώκτες της. Στην πρεμιέρα της Serie A η Ίντερ επικράτησε εντός έδρας με 2-0 της Μόντσα ενώ με το ίδιο σκορ νίκησε και στην έδρα της Κάλιαρι. Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο ευρείες νίκες κόντρα σε Φιορεντίνα (4-0) και Μίλαν (5-1)! Τέλος οι «νερατζούρι» πέρασαν νικηφόρα με 0-1 και από την έδρα της Έμπολι. Την επόμενη αγωνιστική η Ίντερ υποδέχεται τη Σασουόλο και έχει την ευκαιρία να κάνει το 6/6.