Υπέταξε το... φάντασμα της Ρεάλ η Ατλέτικο στο ντέρμπι της Μαδρίτης!

Υπέταξε το... φάντασμα της Ρεάλ η Ατλέτικο στο ντέρμπι της Μαδρίτης!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 00:03 - 25.09.2023 / Ανανεώθηκε: 00:10 - 25.09.2023

Η Ατλέτικο εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η (πραγματική) Ρεάλ δεν εμφανίστηκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο του «Μετροπολιτάνο» και πήρε το ντέρμπι της Μαδρίτης, επικρατώντας με 3-1.

«Καθάρισε» το... φάντασμα της Ρεάλ η Ατλέτικο! Με μία εξαιρετική εμφάνιση οι «ροχιμπλάνκος» ανάγκασαν την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, που ήταν κατώτερη των περιστάσεων, στην πρώτη της ήττα, ενώ εκείνοι πανηγύρισαν τη νικη με 3-1 για την 6η αγωνιστική της La Liga.

Πιο ιδανικό ξεκίνημα στο ματς δεν θα μπορούσαν να έχουν οι «ροχιμπλάνκος», οι οποίοι μπήκαν πολύ δυνατά και ανταμέιφθηκαν γι' αυτό, αφού μόλις στο 4ο λεπτό ο Λίνο βρήκε τον Μοράτα και ο Ισπανός επιθετικός με μια κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι γηπεδούχοι πάτησαν στο εκρηκτικό τους ξεκίνημα, συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και βρήκαν και δεύτερο γκολ.

Μετά τη μεγάλη ευκαιρία του Χιμένεθ στο 10', ο Γκριεζμάν χτύπησε στο 18ο λεπτό και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Μετά από σέντρα του Σαούλ, ο Γάλλος επιθετικός πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Κέπα, σημειώνοντας έτσι το 2-0.

Το ντέρμπι είχε μετατραπεί σε εφιάλτη για τη «Βασίλισσα», η οποία κατάφερε όμως να βγάλει αντίδραση και να μειώσει σε 2-1 στο 35' με μία ασύλληπτη... οβίδα έξω από την περιοχή. Μάλιστα, οι «μερένχες» βρήκαν και το γκολ της ισοφάρισης λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, στο 44', με τον Καμαβινγκά, αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Και παρόλο που οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο με θετική εικόνα, έχοντας βγάλει αντίδραση και έχοντας «αγγίξει» την ισοφάριση, η έναρξη της επανάληψης ήταν τόσο εφιαλτική όσο και το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης. Πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Σαούλ με μία σέντρα ακριβείας βρήκε τον Μοράτα κι εκείνος με μία κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα του κι έγραψε το 3-1.

Η γκολάρα του Δουβίκα δεν ήταν αρκετή για τη Θέλτα που έχασε από την Μπαρτσελόνα με επική ανατροπή
LA LIGA

21:30 - 23.09.2023

Η γκολάρα του Δουβίκα δεν ήταν αρκετή για τη Θέλτα που έχασε από την Μπαρτσελόνα με επική ανατροπή

Η Θέλτα δεν άντεξε στο Ολίμπικο και παρά την γκολάρα του Τάσου Δουβίκα ηττήθηκε με απίθανη ανατροπή από την Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» μετέτρεψαν το 0-2 σε 3-2 και με αυτό το τρίποντο έπιασαν τη Χιρόνα στην κορυφή της La Liga.

Μάλιστα, η ομάδα του Σιμεόνε στο 54' είχε τεράστια ευκαιρία να πετύχει και τέταρτο γκολ, με την προσπάθεια του Ερμόσο να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι. Από 'κει και έπειτα, η Ρεάλ προσπάθησε να σηκώσει κεφάλι, αλλά μάταια. Είχε κάποιες καλές στιγμές, δεν τις μετουσίωσε σε γκολ και το 3-1 υπέρ της Ατλέτικο έμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα.