Η γκολάρα του Δουβίκα δεν ήταν αρκετή για τη Θέλτα που έχασε από την Μπαρτσελόνα με επική ανατροπή
i

© SS Youtube

Η γκολάρα του Δουβίκα δεν ήταν αρκετή για τη Θέλτα που έχασε από την Μπαρτσελόνα με επική ανατροπή

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:30 - 23.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:47 - 23.09.2023

Η Θέλτα δεν άντεξε στο Ολίμπικο και παρά την γκολάρα του Τάσου Δουβίκα ηττήθηκε με απίθανη ανατροπή από την Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» μετέτρεψαν το 0-2 σε 3-2 και με αυτό το τρίποντο έπιασαν τη Χιρόνα στην κορυφή της La Liga.

Ένα απίθανο παιχνίδι εκτυλίχθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης, εκεί όπου η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε «μυθική» ανατροπή εναντίον της Θέλτα. Η φιλοξενούμενη ήταν έτοιμη να πάρει απίθανο «διπλό» με υπογραφή Δουβίκα, όμως ο Λεβαντόφσκι και οι συμπαίκτες του δεν το επέτρεψαν. Με αυτή την επικράτηση οι «μπλαουγκράνα» επέστρεψαν στην κορυφή της La Liga, εκεί όπου βρίσκεται ισόβαθμη η Χιρόνα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη φιλοξενούμενη να έχει το προβάδισμα, χάρη στο τέρμα του Λάρσεν. Ο Νορβηγός πάτησε περιοχή και με ένα πολύ ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (19'), για το 0-1. Μάλιστα, στο 41', η ομάδα του Μπενίτεθ έφτασε κοντά στο 0-2, με τον Τορέ να σπαταλά ένα ριμπάουντ. 

Στο δεύτερο μέρος, η Θέλτα έφτασε πολύ κοντά στο να κλειδώσει τη νίκη εναντίον των «μπλαουγκράνα», χάρη στον Τάσο Δουβίκα. Στο 66ο λεπτό, ο Έλληνας επιθετικός πέρασε ως αλλαγή και δέκα λεπτά αργότερα πέτυχε το 0-2, με ένα εξαιρετικό πλασέ. Όμως οι πανηγυρισμοί κράτησαν για λίγο...

Στο 81ο λεπτό ο Λεβαντόφσκι υποδέχθηκε μπαλιά εντός της περιοχής και μείωσε σε 2-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε το 2-2, με τον Κανσέλο να πασάρει στον Πολωνό και εκείνος να σουτάρει για την ισοφάριση της ομάδας του. Ο άνθρωπος που πρόσφερε την ασίστ στον Λεβαντόφσκι ήταν και εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό 3-2, με ένα πολύ όμορφο σουτ που κατέληξε στην αριστερή γωνία.

ΟΣΑΣΟΥΝΑ - ΣΕΒΙΛΛΗ 0-0

Νωρίτερα μέσα στη μέρα, η Σεβίλλη έμεινε για δεύτερο σερί ματς ισόπαλη (μετά το 1-1 με τη Λανς), αφού δεν μπόρεσε να διαφύγει με το «διπλό» στο παιχνίδι εναντίον της Οσασούνα (0-0). Με λιγοστές ευκαιρίες ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση και αμφότερες οι ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή να σκοράρουν. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 62' και ανήκε στους γηπεδούχους, με την προσπάθεια του Τόρο να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 6ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (7ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: