Φέλιξ: «Θα κάνω τα πάντα για να με κρατήσει η Μπαρτσελόνα στο τέλος της χρονιάς»

Ζοάο Φέλιξ

i

©gettyimages

Φέλιξ: «Θα κάνω τα πάντα για να με κρατήσει η Μπαρτσελόνα στο τέλος της χρονιάς»

Κωνσταντίνος Ζήκος 13:30 - 21.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:33 - 21.09.2023

Ο Ζοάο Φέλιξ έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη θητεία του στη Μπαρτσελόνα, πετυχαίνοντας σημαντικά γκολ και στοχεύει στη συνέχεια των θετικών εμφανίσεων, προκειμένου να πείσει την ομάδα να τον κρατήσει στο τέλος της σεζόν.

O Ζοάο Φέλιξ, ζει το όνειρο του στη Μπαρτσελόνα και αυτό του έχει δώσει το κίνητρο να ξεκινήσει εντυπωσιακά τη νέα του περιπέτεια στην Ισπανία. Σε τρία παιχνίδια με τους «Μπλαουγκράνα», έχει πετύχει ισάριθμα τέρματα και έχει και μια ασίστ. Τα δύο γκολ του μάλιστα, ήρθαν στη πρεμιέρα του UEFA Champions League, εκεί όπου η Μπαρτσελόνα ήταν καταιγιστική και διέλυσε την Αντβέρπ με το ευρύ 5-0.

O Πορτογάλος μίλησε για το νέο του ξεκίνημα:

Σχετικά με το αν περίμενε τέτοια εμφάνιση στη πρεμιέρα: Nτεμπούτο με γκολ, ασίστ, με τον κόσμο αφοσιωμένο, με την ομάδα να παίζει πολύ καλά και να βάζει γκολ...  ειλικρινά δεν το περίμενα. Πίστευα, και εξακολουθώ να πιστεύω, ότι αυτό είναι το ιδανικό μέρος για μένα, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα πάνε πολύ, πολύ καλά και δεν περίμενα να πάνε τόσο καλά. Ας συνεχίσουν έτσι και ας είναι έτσι μέχρι το τέλος.

Σχετικά με το τι ζητάει από εκείνον ο Τσάβι: Μου έχει πει από την πρώτη μέρα να παίξω για να τo απολαύσω, να παίξω με χαρά και να δείξω το ποδόσφαιρο μου. Φυσικά μου κάνει μαθήματα τακτικής αλλά πάνω από όλα το απολαμβάνω.

Σχετικά με τις οικονομικές θυσίες που έκανε για να πάει στην Μπάρτσα: Ναι, η αλήθεια είναι ότι παράτησα ένα σημαντικό χρηματικό ποσό από τον μισθό μου. Αλλά, έπρεπε να πάω σε ένα μέρος όπου θα μπορούσα να παίξω το ποδόσφαιρό μου και όπως είπα, πάντα πίστευα ότι αυτό θα ήταν το ιδανικό μέρος. Τα πράγματα πάνε καλά και έπρεπε να κάνω αυτή την προσπάθεια για να έχω τη χαρά να παίζω ξανά.

Για τον λόγο που δεν ταίριαξε στην Ατλέτικο και έψαχνε να φύγει: Το έχω κάνει στο παρελθόν για την Τσέλσι και το έχω κάνει τώρα για την Μπαρτσελόνα γιατί δεν τα πήγαινα καλά εκεί, δεν προσαρμόστηκα στις ιδέες του συλλόγου και του προπονητή, αλλά πάντα προσπαθούσα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα. Περάσαμε πολύ καλές στιγμές και εκεί».