Ο Μπέλιγχαμ, ο Κέιν και οι «Έλληνες»: Οι μεγάλες μεταγραφές των ομάδων του Champions League

Χάρι Κέιν

i

©Photo by Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images/Ideal Images

Ο Μπέλιγχαμ, ο Κέιν και οι «Έλληνες»: Οι μεγάλες μεταγραφές των ομάδων του Champions League

Δημήτρης Χούπης 11:00 - 20.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:09 - 20.09.2023

Το Champions League ξεκινάει με τις ομάδες να έχουν ενισχυθεί σημαντικά ενόψει της νέας σεζόν. Ποιες όμως έχουν κάνει τη μεγάλη μεταγραφή;

Οι δύο αγώνες μέσα στην εβδομάδα ήταν πάντα ένα ζήτημα για όλες τις ομάδες. Πόσο μάλλον αν παίζουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το Champions League. Εκεί που το επίπεδο είναι ψηλό και θες… μεγάλο ρόστερ για να ανταπεξέλθεις την πίεση των αγώνων.

Κάπως έτσι οι σύλλογοι μέσα στο καλοκαίρι προσπαθούν να ενισχυθούν για να είναι έτοιμοι για τα μεγάλα ραντεβού. Ποιες ομάδες όμως έκαναν τα μεγάλα «μπαμ» στο φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι;

Το «σίριαλ» του Χάρι Κέιν

Η Μπάγερν Μονάχου το καλοκαίρι έκανε δικό της τον Χάρι Κέιν, παίρνοντάς τον από την Τότεναμ. Σε μια μεταγραφή που έκανε σχεδόν τρεις μήνες να ολοκληρωθεί. Ήδη ο Άγγλος επιθετικός έχει σκοράρει τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα και δείχνει έτοιμος για τα βράδια του Champions League

Εκτός του Κέιν οι Βαυαροί έχουν αποκτήσει και τον Κιμ – Ζάε – Μιν, τον Λάιμερ, τον Ράφαελ Γκερέρο και τον Ντάνιελ Πέρετζ.

Ενισχύθηκε έξυπνα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι ήθελε συγκεκριμένους παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις, προκειμένου να λύσει τα προβλήματά της. Μπορεί να μην το έκανε στο 100%, αλλά σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε. 

Ράσμους Χόιλουντ, Μέισον Μάουντ, Σόφιαν Άμραμπατ και Αντρέ Ονάνα θα δώσουν την ποιότητα που έλειπε από τους «κόκκινους διαβόλους». Αυτή τη στιγμή όμως οι δύο από τους τέσσερις είναι τραυματίες.

Πυροδότησε «βόμβες» η Γαλατάσαραϊ

Η Γαλατάσαραϊ έκανε μεγάλες, για τα τουρκικά δεδομένα, μεταγραφές. Μάουρο Ικάρντι, Χακίμ Ζιγιές, Γουίλφριντ Ζάχα, Τετέ, Εντομπελέ και Σεντρίκ Μπακαμπού είναι μερικές από τις μεταγραφές της τουρκικής ομάδας.

Ο πολυπόθητος Ράις και η «νίκη» επί της Μάντσεστερ Σίτι

Ο Ντέκλαν Ράις ήταν σίγουρα ένα από τα ονόματα του καλοκαιριού. Ο Άγγλος μέσος βρέθηκε ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Σίτι, με τη Γουέστ Χαμ να κάνει o,τι μπορεί για να πάρει όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα.

 Το τελικό ποσό των 116.000.000 ευρώ γέμισε τα ταμεία των «σφυριών» και έδωσε μια «νίκη» στην Άρσεναλ επί των Πρωταθλητών Ευρώπης. Κάι Χάβερτς, Γιούριεν Τίμπερ και Νταβίντ Ράγια είναι οι άλλες τρεις μεταγραφές της λονδρέζικης ομάδας.

Η Μαδρίτη απέκτησε νέο… Άγγλο βασιλιά

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ ίσως είναι η μεταγραφή του καλοκαιριού, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να παίζει μόνη της για την απόκτηση του Άγγλου μέσου από την Ντόρτμουντ. Το ποσό που έβγαλε από τα ταμεία της η «βασίλισσα» ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που μέχρι στιγμής τα έχει αποδείξει στο γήπεδο. Αφού έχει σκοράρει ήδη πέντε γκολ στο πρωτάθλημα, έχοντας μοιράσει και μία ασίστ.

Η Ίντερ έκανε δικό της ένα γαλλικό «κανόνι»

Η Ίντερ το καλοκαίρι έκανε δικό της τον Μάρκους Τουράμ από την Γκλάντμπαχ, τον οποίο απέκτησε ως ελεύθερο. Ο Γάλλος φορ είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους καλύτερους επιθετικούς, κάτι που το έχει ήδη αποδείξει. Έχει δύο γκολ και δύο ασίστ σε τέσσερα παιχνίδια, κάνοντας τους οπαδούς των «νερατζούρι» να… ονειρεύονται μεγάλα πράγματα.

Από τον Άρη στη Σκωτία

Ο Λούις Πάλμα είναι ένας εκ των «Ελλήνων» της λίστας αφού από τον Άρη μετακόμισε στη Σκωτία για λογαριασμό της Σέλτικ. Μπορεί σαν όνομα να μην εντυπωσιάζει, ωστόσο το γεγονός ότι η παρουσία του στην Ελλάδα με τον Άρη ήταν εξαιρετική, τον τοποθέτησε στη σχετική λίστα. 

«Επίθεση» του Βιντάλ στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Μπορεί να πλήρωσε για τα δύο Champions League που μας έκλεψε όσο έπαιζα στη Μπάγερν»
CHAMPIONS LEAGUE

18:51 - 14.09.2023

«Επίθεση» του Βιντάλ στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Μπορεί να πλήρωσε για τα δύο Champions League που μας έκλεψε όσο έπαιζα στη Μπάγερν»

Ο Αρτούρο Βιντάλ ξεσπάθωσε εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, δηλώνοντας ότι έχει υποστεί σφαγές από τους 14 φορές πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι θεωρεί πως είχαν μεγάλη εύνοια από τη διαιτησία το 2017 και το 2018, όταν ο ίδιος τους αντιμετώπισε ως παίκτης της Μπάγερν Μονάχου.

Ο μεσοεπιθετικός από την Ονδούρα αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του έπειτα από μία σεζόν με την ομάδα της Θεσσαλονίκης για να παίξει στο μεγαλύτερο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Εκεί που δικαίως βρίσκεται. Σε ενάμισι χρόνο με τον Άρη είχε 17 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ φέτος στα προκριματικά του Conference League είχε δύο γκολ ήδη.

Προφανώς είναι κι άλλες οι μεταγραφές που προκάλεσαν αίσθηση, όπως του Ντεμπελέ και του Κόλο - Μουανί στην Παρί Σεν Ζερμέν ή του Γκιουντογκάν, του Κανσέλο και του Φέλιξ στην Μπαρτσελόνα. Η Νιούκαστλ επίσης έκανε έξυπνες μεταγραφές, αφού απέκτησε τον Τονάλι από τη Μίλαν και τον Χάρβεϊ Μπαρνς από τη Λέστερ. Τέλος ακόμα ένας παίκτης που έχει ελληνικό ενδιαφέρον είναι ο Χουάνγκ Ινμπόμ, ο οποίος μετακόμισε από τον Ολυμπιακό στη Σερβία για λογαριασμό του Ερυθρού Αστέρα.