Χαμός στην Ισπανία: Βοηθός διαιτητή έτρεξε να πιάσει την μπάλα για να συνεχιστεί γρήγορα το παιχνίδι – Έξαλλοι στη Ρεάλ!

Ρεάλ Μαδρίτης - Ρεάλ Σοσιεδάδ

i

© PrtScr

Χαμός στην Ισπανία: Βοηθός διαιτητή έτρεξε να πιάσει την μπάλα για να συνεχιστεί γρήγορα το παιχνίδι – Έξαλλοι στη Ρεάλ!

Η αναμέτρηση ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (2-1) επισκιάστηκε από την πρωτόγνωρη ενέργεια του βοηθού του διαιτητή, ο οποίος έτρεξε να πιάσει την μπάλα για να συνεχιστεί γρήγορα το παιχνίδι.

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με ανατροπή της Σοσιεδάδ με 2-1, παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα και ανέβηκε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας. Τις τελευταίες ώρες, οι οπαδοί της «Βασίλισσας»... βράζουν με τη συμπεριφορά του βοηθού. Συγκεκριμένα, στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης κι ενώ η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είχε το προβάδισμα (2-1), ο πρώτος βοηθός του Σότο Γκράντο, Νόρμπερτ Ντέβις, προχώρησε μία κίνηση την οποία δεν βλέπουμε συχνά από τη διαιτητική τριάδα. 

Ο Ισπανός βοηθός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο κι έδωσε την μπάλα στον Κέπα, με σκοπό να συνεχιστεί γρήγορα το παιχνίδι και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Εδώ και πολλά χρόνια, οι διαιτητές της κάθε αναμέτρησης συνηθίζουν να μην έχουν επαφή με την μπάλα κι όπως είναι λογικό αυτή η κίνηση του Ντέβις έφερε την οργή των Μαδριλένων. Οι οπαδοί των «μερένγκες» αντέδρασαν έξαλλα μόλις διαπίστωσαν τι ακριβώς συνέβη, καθώς θεώρησαν σκόπιμη την ενέργεια αυτή. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νόρμπερτ Ντέβις είχε βρεθεί και παλαιότερα στο επίκεντρο σκληρής κριτικής, έπειτα από κάποιες διαιτητικές του αποφάσεις στο «Ελ Κλάσικο» του 2016 ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της χθεσινής αναμέτρησης, οι Βάσκοι στο 5ο μόλις λεπτό «πάγωσαν» το Santiago Bernabeu, καθώς σκόραραν με τον Μπαρενετσέα. Ο Ισπανός μετά από σέντρα έκανε ένα σουτ, ο Κέπα απέκρουσε, αλλά στο ριμπάουντ ο ίδιος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Έξι λεπτά μετά η Σοσιεδάδ έβαλε και δεύτερο γκολ με τον Κούμπο, το οποίο όμως δεν μέτρησε για οφσάιντ.

Στη συνέχεια η Ρεάλ άρχισε να πιέζει και έχασε δυο ευκαιρίες με τον Χοσελού και τον Ροντρίγκο, αλλά στην πρώτη η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και στη δεύτερη ο τερματοφύλακας την έβγαλε. Στη συνέχεια ο Κέπα είπε δύο φορές «όχι» σε σουτ του Κούμπο και σε κεφαλιά του Μερίνο αντίστοιχα.

Υπόθεση «Σαντιάγο Μπερναμπέου»: Πότε κλείνει η οροφή του γηπέδου και ποιος το αποφασίζει! (vids)
LA LIGA

14:43 - 18.09.2023

Υπόθεση «Σαντιάγο Μπερναμπέου»: Πότε κλείνει η οροφή του γηπέδου και ποιος το αποφασίζει! (vids)

Το ανακαινισμένο πλέον «Σαντιάγο Μπερναμπέου» δίνει τη δυνατότητα στην Ρεάλ να έχει κινούμενη οροφή που θα κλείνει το γήπεδο από πάνω. Ο μηχανισμός που έχει εγκατασταθεί κερδίζει ήδη τις εντυπώσεις αλλά το θέμα είναι πότε θα αποφασίζεται να κλείνει η οροφή κι από ποιον.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία μόλις στο 47ο λεπτό ισοφάρισε με τον Φεντερίκο Βαλβέρδε. Ο Ουρουγουανός με σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, η οποία πρώτα χτύπησε στο δοκάρι. Έπειτα η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι πίεσε να βρει και δεύτερο γκολ, το οποίο βρήκε στο 61' με τον Χοσελού, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 2-1 για τη «βασίλισσα».