Με show του Φέλιξ έριξε «πεντάρα» η Μπαρτσελόνα - Διπλό επί της Σαχτάρ για την Πόρτο

Ζοάο Φέλιξ

i

©Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Με show του Φέλιξ έριξε «πεντάρα» η Μπαρτσελόνα - Διπλό επί της Σαχτάρ για την Πόρτο

Δημήτρης Χούπης 23:53 - 19.09.2023 / Ανανεώθηκε: 23:54 - 19.09.2023

Η Μπαρτσελόνα δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Αντβέρπ και επικράτησε με 5-0, την ίδια ώρα που η Πόρτο νίκησε την τυπικά γηπεδούχο Σαχτάρ 3-1.

Μπαρτσελόνα - Αντβέρπ 5-0 

Η Μπαρτσελόνα έκανε το καθήκον της και επικράτησε με ευκολία της Αντβέρπ με 5-0 για την πρώτη αγωνιστική του Champions League.

Οι «μπλαουγκράνα» από την αρχή του αγώνα δεν έδωσαν δικαιώματα ήταν σοβαροί και στο 11ο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Ο Ζοάο Φέλιξ μετά από ωραία συνεργασία των παικτών της Μπαρτσελόνα, πήρε την μπάλα σούταρε και έκανε το 1-0. Στο 19ο λεπτό η ομάδα της Βαρκελώνης βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Λεβαντόφσκι.

Ο Φέλιξ αυτή τη φορά έβγαλε την ασίστ και ο Πολωνός με σουτ στην κίνηση έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων για την Μπαρτσελόνα. Οι γηπεδούχοι δεν άφησε τη βελγική ομάδα να πάρει ανάσα και τρία λεπτά μετά έβαλε και τρίτο γκολ. Ο Ραφίνια έβγαλε μια σέντρα, η μπάλα χτύπησε στον Μπατάιγ και κατέληξε στα δίχτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο για την Μπαρτσελόνα, με γκολ. Στο 54ο λεπτό ο Γκάβι έκανε το 4-0 και στο 66' ο Ζοάο Φέλιξ με κεφαλιά έβαλε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και διαμόρφωσε το 5-0.

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Πόρτο 1-3 

Η Πόρτο «καθάρισε» μέσα σε ένα ημίχρονο τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, την οποία νίκησε 3-1 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Champions League.

Ο αγώνας ήταν ροντέο στα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετά... κέφια, βάζοντας τρία γκολ μέσα σε 15 λεπτά. Η Πόρτο άνοιξε το σκορ στο 8ο μόλις λεπτό με τον Γκαλένο, ο οποίος μετά από σουτ του Φράνκο πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-0.

Στο 13' ο Κελσί ισοφάρισε για την ουκρανική ομάδα, ο οποίος μετά από σέντρα του Κονόπλια, έκανε με κεφαλιά το 1-1. Δύο λεπτά μετά όμως ο Γκαλένο μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας, έδωσε και πάλι προβάδισμα στην Πόρτο. Ωστόσο δεν έμεινε εκεί η πορτογαλική ομάδα, αφού στο 29' ο Γκαλένο έδωσε ασίστ και ο Ταρεμί έκανε το 3-1.

Όρθια η Νιούκαστλ στο «Σαν Σίρο»!
CHAMPIONS LEAGUE

21:42 - 19.09.2023

Όρθια η Νιούκαστλ στο «Σαν Σίρο»!

Η Μίλαν δεν αξιοποίησε τις πολλές ευκαιρίες της και η Νιούκαστλ κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Ιταλία στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Στο δεύτερο ημίχρονο η πορτογαλική ομάδα έκανε διαχείριση του προβαδίσματος, έχοντας μάλιστα ευκαιρίες να πετύχει και ένα τέταρτο τέρμα. Όπως και η Σαχτάρ η οποία πάλεψε να βρει το τέρμα που θα την έβαζε στο παιχνίδι, ωστόσο το 3-1 έμεινε μέχρι το τέλος και οι «δράκοι» πήραν τη νίκη.