Όρθια η Νιούκαστλ στο «Σαν Σίρο»!
i

©Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images

Όρθια η Νιούκαστλ στο «Σαν Σίρο»!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 21:42 - 19.09.2023 / Ανανεώθηκε: 00:22 - 20.09.2023

Η Μίλαν δεν αξιοποίησε τις πολλές ευκαιρίες της και η Νιούκαστλ κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Ιταλία στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Άντεξε η Νιούκαστλ στο «Σαν Σίρο»! Η Μίλαν μπορεί να ήταν σαφώς ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες της σε γκολ λόγω και του εξαιρετικού Πόουπ και οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες χωρίς σκορ για την 1η αγωνιστική του Champions League.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, με τα πρώτα λεπτά να είναι αναγνωριστικά και αμφότερες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους. Οι «ροσονέρι» τα βρήκαν πιο γρήγορα και απέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα, ενώ στο 13' έχασαν και μία μεγάλη διπλή ευκαιρία, όταν ο Πόουπ είπε όχι σε σουτ του Πομπέγκα και κεφαλιά του Τσουκουέζε. Μάλιστα, έπειτα από ένα λεπτό ο Άγγλος γκολκίπερ είπε όχι στον Ζιρού.

Η υπεροχή της Μίλαν συνεχίστηκε σε όλο το ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να βγάλουν αντίδραση. Στο 19' η ιταλική ομάδα είχε μία ακόμα καλή στιγμή με κεφαλιά του Τεό Ενραντέζ, όμως ο Πόουπ ήταν ξανά εκεί, ώστε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 34' και στο 37' με τους Πομπέγκα και Τσουκουέζε, αλλά δεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στην επανάληψη η εικόνα του ματς δεν άλλαξε και πολύ, ο ρυθμός απλά ήταν πιο κακός σε σχέση με αυτόν του πρώτου μέρους. Η ομάδα του Πιόλι ήταν εκείνη που είχε το πάνω χέρι και την κατοχή της μπάλας, με τις «καρακάξες» να έχουν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και να μην μπορούν να χτυπήσουν ούτε στις αντεπιθέσεις.

Η Λειψία κέρδισε τη Γιουνγκ Μπόις και πήρε τη πρώτη νίκη της σεζόν στο Champions League
CHAMPIONS LEAGUE

21:41 - 19.09.2023

Η Λειψία κέρδισε τη Γιουνγκ Μπόις και πήρε τη πρώτη νίκη της σεζόν στο Champions League

H Λειψία «απέδρασε» από την Ελβετία, αφού επικράτησε με 3-1 εκτός έδρας της Γιουνγκ Μπόις στη πρεμιέρα της φάσης των ομίλων και ξεκίνησε ιδανικά στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η μοναδική καλή στιγμή του δεύτερου ημιχρόνου για τη Μίλαν ήρθε στο 74ο λεπτό όταν ο Φλορέντσι με μία ωραία σέντρα βρήκε τον Λεάο, αλλά εκείνος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής. Λίγο πριν την εκπνοή του ματς, στο 90+5', η Νιούκαστλ πήγε για την απόλυτη κλοπή, με τον Σπορτιέλο να αποκρούει εντυπωσιακά ένα δυνατό σουτ του Λόνγκσταφ. Κάπως έτσι, το 0-0 παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν (80’ Σπορτιέλο), Καλάμπρια (46’ Φλορέντσι), Τιό, Τομόρι, Ερναντές, Λόφτους Τσικ, Κρούνιτς, Πόμπεγκα (61’ Ράιντερς), Τσουκβουέζε (61’ Πούλισικ), Ζιρού, Λεάο.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Πόουπ, Μπερν, Μπότμαν, Σερ, Τρίπιερ, Γκιμαράες, Λόνγκσταφ, Τονάλι, Γκόρντον (63’ Αλμιρόν), Μέρφι (63’ Γουίλσον), Ισάκ (90’ Μπαρνς).