Ο Λαπόρτα κατηγορεί την Ρεάλ για την υπόθεση Νεγκρέιρα

Φλορεντίνο Πέρεθ & Τζουάν Λαπόρτα

i

Photo By Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images/Ideal Images

Ο Λαπόρτα κατηγορεί την Ρεάλ για την υπόθεση Νεγκρέιρα

Κώστας Τόπας 10:37 - 20.10.2023

Ο Τζουάν Λαπόρτα υπερασπίστηκε την αθωότητά του και της Μπαρτσελόνα στη λεγόμενη υπόθεση Νεγκρέιρα, εξαπολύοντας μάλιστα πυρά εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης.

Σε δεινή θέση βρίσκεται και ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου. Ο πρόεδρος των Καταλανών, Τζουάν Λαπόρτα ενημερώθηκε ότι το δικαστήριο του καταλόγισε ποινικό αδίκημα στην υπόθεση του αρχιδιαιτητή Νεγκρέιρα.

Η Μπαρτσελόνα, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται εδώ και καιρό αντιμέτωπη με το σκάνδαλο για χρηματισμό του πρώην αρχιδιαιτητή, ο οποίος φαίνεται να εξαγόραζε διαιτητές που σφύριζαν τους Καταλανούς. Έχει ασκηθεί δίωξη στους δύο πρώην προέδρους των «μπλαουγκράνα», Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροσέλ για την υπόθεση «Νεγκρέιρα».

«Υπάρχει μια κοινωνιολογική επιρροή της Ρεάλ Μαδρίτης που είναι πολύ ισχυρή, ενάντια στην οποία έχουμε παλέψει και κερδίσουμε», δήλωσε ο Λαπόρτα. «Είναι πολύ μεγάλη πρόκληση να πολεμάς, με αθλητικό πνεύμα, ενάντια στην κοινωνιολογική επιρροή της Ρεάλ Μαδρίτης. Το έχουμε συνηθίσει. Είναι στα μέσα ενημέρωσης, στους πολιτικούς τομείς, στην αθλητική δύναμη και πρέπει να το αποδεχτούμε ως φυσιολογικό. Όμως, ως οπαδοί της Μπαρτσελόνα , πρέπει να ανταγωνιστούμε και το κερδίσαμε. Πανικοβάλλονται όταν αντιμετωπίζουν μια νίκη, θαύμασαν και αγάπησαν τη Μπαρτσελόνα. 

Η κοινωνιολογική επιρροή της Ρεάλ Μαδρίτης εκμεταλλεύτηκε την υπόθεση Νεγκρέιρα. Λερώνουν το όνομα της Μπαρτσελόνα και την ιστορία μας. Θέλουν να ελέγξουν την Μπαρτσελόνα και κάποιοι από αυτούς θέλουν ακόμη και να αναλάβουν. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψη. Υπάρχει μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία για την αποσταθεροποίηση της Μπαρτσελόνα . Είναι μια άγρια ​​και άνευ προηγουμένου εκστρατεία που εκμεταλλεύεται την υπόθεση Νεγκρέιρα», κατέληξε ο πρόεδρος των Καταλανών.

Ο Λαπόρτα πιστεύει ότι η Μπαρτσελόνα θα αποφύγει την τιμωρία

Επιπλέον, ο Ζοάν Λαπόρτα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Μπαρτσελόνα δεν θα τιμωρηθεί από τον δικαστή λόγω έλλειψης αποδείξεων δωροδοκίας. «Εξετάζουμε την υπόθεσή μας και θα δούμε αν θα πάμε σε δίκη. Είμαστε ήρεμοι, είμαι νομικός και αυτό δεν μπορεί να ευδοκιμήσει. Ο δικαστής δεν απέδειξε ότι η Μπαρτσελόνα ωφελήθηκε γιατί δεν είναι αλήθεια. Αυτές οι αναφορές ήταν χρήσιμες γιατί χρησιμοποιήθηκαν για αθλητικούς σκοπούς. Και το έχουμε αποδείξει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα βελτιώνεται

Ο πρόεδρος των Καταλανών κατέστησε επίσης σαφές ότι η οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα έχει βελτιωθεί δραματικά από τότε που ανέλαβε το διοικητικό του συμβούλιο το 2021. «Οικονομικά, ο σύλλογος είναι καλύτερος τώρα από όταν φτάσαμε. Έχουμε ενεργοποιήσει κάποιους μοχλούς που μας επιτρέπουν να είμαστε σε αυτή την κατάσταση. Αυτή τη στιγμή παρουσιάζουμε ένα μπάτζετ που εδραιώνει τη σταθερότητα του συλλόγου. Το έλλειμμα της Μπαρτσελόνα έχει μειωθεί και είναι κάτι που δεν γίνεται εν μία νυκτί».