Γκουαρδιόλα για Τόνεϊ: «Πρέπει να μάθει από αυτό και θα έχει μια νέα ευκαιρία»

Πεπ Γκουαρδιόλα - Άιβαν Τόνεϊ

i

©BeFunky

Γκουαρδιόλα για Τόνεϊ: «Πρέπει να μάθει από αυτό και θα έχει μια νέα ευκαιρία»

Κώστας Τσιακλής 13:42 - 28.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:42 - 28.05.2023

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, αναφέρθηκε στην τιμωρία του Άιβαν Τόνεϊ για παράνομο στοιχηματισμό και του έδωσε τη δική του συμβουλή.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, μίλησε για την τιμωρία του επιθετικού της Μπρέντφορντ, Άιβαν Τόνεϊ, για παράνομο στοιχηματισμό και έδωσε τη δική του συμβουλή στον Άγγλο άσσο.

Η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FA) έβγαλε την απόφαση της για την τιμωρία του Άιβαν Τόνεϊ για τις κατηγορίες περί παράνομου στοιχηματισμού και τιμώρησε τον Άγγλο επιθετικό της Μπρέντφορντ με οχτώ μήνες αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους αλλά και με χρηματικό πρόστιμο σχεδόν 60 χιλιάδων ευρώ.

Η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι αγωνίζεται κόντρα στη Μπρέντφορντ στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της Premier League και αυτό το γεγονός έδωσε την ευκαιρία στον προπονητή των «πολιτών», Πεπ Γκουαρδιόλα, να σχολιάσει την ποινή και την απουσία του Τόνεϊ.

Ο Καταλανός τεχνικός υποστήριξε την άποψη ότι ο Τόνεϊ πρέπει να μάθει από την κακή του στιγμή και θα του παρουσιαστεί μια νέα ευκαιρία. Συγκεκριμένα ο Πεπ Γκουαρδιόλα είπε: «Δεν είμαι εδώ για να κάνω μαθήματα. Ο καθένας έχει τα προβλήματά του και αν αυτός (ο Τόνεϊ) έκανε ένα λάθος, πρέπει να το αποδεχτεί.

Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούν να ξεχαστούν, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλύτερος. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο προπονητής του και ο σύλλογος τον στηρίζουν γιατί στις κακές στιγμές που έχουμε όλοι, πρέπει να μάθεις από αυτό και είναι μια νέα ευκαιρία».

Σε αντίθεση με τη Μάντσεστερ Σίτι, η Μπρέντφορντ έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον στο σημερινό παιχνίδι ωστόσο μόνο με συνδυασμό αποτελεσμάτων θα βρεθεί στα playoff του Conference League. Συγκεκριμένα η ομάδα του Τόμας Φρανκ θα πρέπει να επιβληθεί των πρωταθλητών και την ίδια ώρα Άστον Βίλα και Τότεναμ να μην κερδίσουν τα δικά τους παιχνίδια.

Πάντως στον πρώτο γύρο η Μπρέντφορντ κέρδισε τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ» (μοναδική που το έκανε φέτος). Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μίλησε για την πορεία των «μελισσών» τα τελευταία χρόνια αλλά και για το συγκεκριμένο ματς. 

«Αυτό που έκανε ο Τόμας Φρανκ - παραλίγο να ανέβει, στη συνέχεια ανέβηκε, μετά την περασμένη σεζόν και αυτή τη σεζόν - είναι συνεπής. Έχουν νικήσει τους περισσότερους από το big-6 και είναι τόσο δύσκολο να παίξεις εναντίον τους, πώς διατηρούν τις μακρινές μπαλίες, τις δεύτερες μπάλες και τις στημένες φάσεις - είναι οι καλύτεροι στηνPremier League σε αυτό. Ο κόσμος νόμιζε ότι μας κέρδισε γιατί ήταν το παιχνίδι πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όχι, μας κέρδισαν γιατί ήταν καλύτεροι», ανέφερε χαρακτηριστικά.