Η Αγγλική Ομοσπονδία θα απευθυνθεί στη FIFA προκειμένου η ποινή του Τόνεϊ να έχει ισχύ και εκτός Αγγλίας

Άιβαν Τόνεϊ

i

© Photo by Alex Davidson/Getty Images

Η Αγγλική Ομοσπονδία θα απευθυνθεί στη FIFA προκειμένου η ποινή του Τόνεϊ να έχει ισχύ και εκτός Αγγλίας

Κώστας Τσιακλής 19:14 - 18.05.2023

Η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα απευθυνθεί στη FIFA προκειμένου η ποινή του Άιβαν Τόνεϊ να επεκταθεί και εκτός Αγγλιας. Δείτε τι θα σημάνει αυτό για τον ποδοσφαιριστή.

Η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FA) ετοιμάζεται να απευθυνθεί στη FIFA ουτώς ώστε η τιμωρία του Άιβαν Τόνεϊ για παράνομο στοιχηματισμό να έχει ισχύ και εκτός Αγγλίας.

Η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έβγαλε την Τετάρτη (17/05) την απόφαση της για την τιμωρία του Άιβαν Τόνεϊ, για τις κατηγορίες περί παράνομου στοιχηματισμού. Συγκεκριμένα ο επιθετικός της Μπρέντφορντ δέχτηκε ποινή οχτώ μηνών αποκλεισμού από τα Αγγλικά γήπεδα και πρόστιμο 50 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η FA ετοιμάζεται να απευθυνθεί στη FIFA και να ζητήσει από αυτή να κάνει την ποινή να έχει και ισχύ εκτός Αγγλίας. Αν τελικά πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο τότε ο Τόνεϊ δεν θα μπορεί να αγωνιστεί στο πρώτο μισό της σεζόν ως δανεικός σε κάποια ομάδα του εξωτερικού. Υπενθυμίζεται ότι η τιμωρία του Τόνεϊ ισχύει μέχρι τις 16 Ιανουαρίου του 2024 ωστόσο θα μπορέσει κανονικά να επιστρέψει στις προπονήσεις με την ομάδα του από τις 17 Σεπτεμβρίου του 2023.

Ο διεθνής φορ είχε κατηγορηθεί για 262 παραβιάσει μεταξύ τις 25 Φεβρουαρίου του 2017 μέχρι τις 23 Ιανουαρίου του 2023. Από αυτές η FA απέσυρε τις τριάντα, ενώ ο 27χρονος δήλωσε ένοχος για τις υπόλοιπες 232.

Κατά τη διάρκεια των παραβιάσεών του ο Άγγλος φορ έχει αγωνιστεί στις Σκάνθορπ Γιουνάιτεντ, Νιούκαστλ, Γουίγκαν, Πίτερμπορο και φυσικά την Μπρέντφορντ. Λέγεται ότι η ομάδα του Λονδίνου θα εξετάσει τις επόμενες κινήσεις της, για τον πρώτο της σκόρερ.

Ο Τόνεϊ θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τις «μέλισσες», αφού τη φετινή σεζόν έχει βρει δίχτυα είκοσι φορές όντας πίσω μόνο από τον Έρλινγκ Χάαλαντ και τον Χάρι Κέιν, που μετράνε 36 και 27 τέρματα αντίστοιχα. Ο Άγγλος επιθετικός βρίσκεται στη Μπρέντφορντ από τον Σεπτέμβριο του 2020 και συνολικά έχει καταγράψει 124 συμμετοχές, με απολογισμό 68 γκολ και 21 ασίστ.