Βαριά «καμπάνα» σε κορυφαίο ποδοσφαιριστή της Premier League που έπαιξε 232 παράνομα στοιχήματα!

Άιβαν Τόνεϊ

i

© Photo by Alex Davidson/Getty Images

Βαριά «καμπάνα» σε κορυφαίο ποδοσφαιριστή της Premier League που έπαιξε 232 παράνομα στοιχήματα!

Sportal newsroom 19:32 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 19:53 - 17.05.2023

Ο επιθετικός της Μπρέντφορντ, Άιβαν Τόνεϊ, δέχτηκε βαριά τιμωρία οχτώ μηνών αποκλεισμού για τις κατηγορίες περί παράνομου στοιχηματισμού.

Η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έβγαλε την απόφαση για την τιμωρία του Άιβαν Τόνεϊ για τις κατηγορίες περί παράνομου στοιχηματισμού. Συγκεκριμένα ο Άγγλος επιθετικός της Μπρέντφορντ δέχτηκε οχτώ μήνες αποκλεισμού.

Ο διεθνής φορ είχε κατηγορηθεί για 262 παραβιάσει μεταξύ τις 25 Φεβρουαρίου του 2017 μέχρι τις 23 Ιανουαρίου του 2023. Από αυτές η FA απέσυρε τις τριάντα, ενώ ο Τόνεϊ δήλωσε ένοχος για τις υπόλοιπες 232. Ακόμη δέχτηκε χρηματικό πρόστιμο 50.00 λιρών και προειδοποιήθηκε για τυχόν παρόμοια συμπεριφορά στο μέλλον. 

Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν από ανεξάρτητη ρυθμιστική επιτροπή μετά από προσωπική ακρόαση. Ο αποκλεισμός τοy ισχύει μέχρι τις 16 Ιανουαρίου του 2024. Παρόλα αυτά θα μπορέσει κανονικά να επιστρέψει στις προπονήσεις με την ομάδα του τους τελευταίους τέσσερις μήνες του αποκλεισμού του από τις 17 Σεπτεμβρίου του 2023. 

Κατά τη διάρκεια των παραβιάσεών του ο Άγγλος φορ έχει αγωνιστεί στις Σκάνθορπ Γιουνάιτεντ, Νιούκαστλ, Γουίγκαν, Πιτέρμπορο και φυσικά την Μπρέντφορντ. Λέγεται ότι η ομάδα του Λονδίνου θα εξετάσει τις επόμενες κινήσεις της, για τον πρώτο της σκόρερ. Ο Τόνεϊ θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τις «μέλισσες», αφού τη φετινή σεζόν έχει βρει δίχτυα είκοσι φορές όντας πίσω μόνο από τον Έρλινγκ Χάαλαντ και τον Χάρι Κέιν