Η Νότιγχαμ του Μαρινάκη και άλλοι τρεις σύλλογοι της Premier League είναι έτοιμοι να μηνύσουν την Έβερτον

Έβερτον

i

© Photo by Jake Kirkman - CameraSport/Getty Images

Η Νότιγχαμ του Μαρινάκη και άλλοι τρεις σύλλογοι της Premier League είναι έτοιμοι να μηνύσουν την Έβερτον

Κώστας Τόπας 14:00 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 10:48 - 18.05.2023

Μια σειρά από συλλόγους της Premier League φέρεται να απειλούν να μηνύσουν την Έβερτον για 350 εκατομμύρια ευρώ σε περίπτωση που τα «ζαχαρωτά» αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Οι «Toffees», που δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ από την ίδρυση της Premier League το 1992, είναι αυτή τη στιγμή 17οι στον βαθμολογικό πίνακα της Premier League και μόλις έναν βαθμό πάνω από τη Λιντς με δύο παιχνίδια να απομένουν για το φινάλε.

Η Σαουθάμπτον έχει ήδη αποχαιρετήσει κατηγορία, ωστόσο το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα όσον αφορά τις δύο ομάδες που θα ακολουθήσουν τους «Άγιους» στην Championship. Ωστόσο, σύμφωνα με την Daily Mail, η Έβερτον αντιμετωπίζει μια σοβαρή δικαστική μάχη εάν αποφύγει τον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία.

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι η Σαουθάμπτον, η Λέστερ, η Λιντς, η Νότιγχαμ Φόρεστ και η Μπέρνλι, θεωρούν ότι θα τους οφείλουν αποζημίωση εάν η Έβερτον κριθεί ένοχη για φερόμενη παραβίαση των κανόνων δαπανών.

Στην Premier League, οι οικονομικές απώλειες των συλλόγων δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 120 εκατoμμύρια ευρώ σε τρία χρόνια. Στην Έβερτον, περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν. Οι πέντε προαναφερθέντες σύλλογοι διαμαρτύρονται και οι δύο σύλλογοι που θα ακολουθήσουν την Σαουθάμπτον στον υποβιβασμό θα είναι εκείνοι που θα προσπαθήσουν να κινηθούν νομικά εναντίον της Έβερτον.

Ωστόσο, εγγυημένα ότι θα επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία την επόμενη σεζόν, η Μπέρνλι πιστεύει ότι δικαιούται ένα κομμάτι από την τούρτα. Ο λόγος είναι οι οικονομικές απώλειες που προκάλεσε ο υποβιβασμός στη δεύτερη κατηγορία την περασμένη σεζόν. Εκτός από τις τηλεοπτικές απώλειες, ο σύλλογος με προπονητή τον Βενσάν Κομπανί έπρεπε να αποπληρώσει ένα δάνειο 75 εκατομμυρίων ευρώ.