Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Έβερτον, χάλασε τα σχέδια της Τότεναμ

Έβερτον - Τότεναμ

i

© Twitter

Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Έβερτον, χάλασε τα σχέδια της Τότεναμ

Κώστας Τσιακλής 23:58 - 03.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:25 - 04.04.2023

Η Τότεναμ ήταν έτοιμη να επιστρέψει στις νίκες, όμως η Έβερτον αρνήθηκε να χάσει (1-1) και πήρε έναν πολύ σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην Premier League.

Βαθμό... χρυσάφι πήρε η Έβερτον! Τα «ζαχαρωτά» παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Κέιν, πλήγωσαν την Τότεναμ στις καθυστερήσεις χάρη στο γκολ του Κιν και έδωσαν συνέχεια στο αήττητο σερί τους.

Έτσι, η ομάδα του Σον Ντάιτς ανέβηκε στην 15η θέση της βαθμολογίας της Premier League με 27 βαθμούς, ενώ οι «Σπερς» βρίσκονται στην 4η θέση με 50 βαθμούς.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 2' με τον Ταρκόφσκι και τους φιλοξενούμενους να απαντούν μετά από επτά λεπτά με τον Κέιν. Η μεγαλύτερη ευκαιρία όμως ήταν εκείνη του Σον στο 44', όταν ο Πίκφορντ είπε όχι στον Νοτιοκορεάτη με εντυπωσιακό τρόπο.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 58' ο Ντουκουρέ άφησε την Έβερτον με δέκα παίκτες, καθώς ήρθε στα χέρια με τον Κέιν, τον χτύπησε στο πρόσωπο και αποβλήθηκε. Έπειτα από 10 λεπτά οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κιν στον Πόρο και ο Κέιν που ευστόχησε από την άσπρη βούλα έκανε το 0-1.

Ωστόσο, στο 88' έμειναν και οι Σπερς με δέκα παίκτες, καθώς ο Λούκας αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για πολύ σκληρό μαρκάρισμα και στο 90' ο... λυτρωτής Κιν με ένα υπέροχο γκολ έφερε το ματς στα ίσια, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Έβερτον: Πίκφορντ, Γκόντφρεϊ, Κόουλμαν (77’ Μικολένκο), Ταρκόβσκι, Κιν, Γκέιγ (84’ Γκάρνερ), Ντουκουρέ, Ονάνα (83’ Ντέιβις), Ιβόμπι, Γκρέι (77’ Σιμς), ΜακΝίλ.

Τότεναμ: Γιορίς, Λενγκλέ (77’ Σάντσεθ), Ντάιερ, Ρομέρο, Πόρο, Πέρισιτς, Χόιμπιεργκ Σκιπ, Κουλουσέβσκι, Σον (82’ Λούκας Μόουρα), Κέιν.