Η Νιουκάστλ επικράτησε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έκανε μεγάλο βήμα για έξοδο στο Champions League
i

Print Screen

Η Νιουκάστλ επικράτησε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έκανε μεγάλο βήμα για έξοδο στο Champions League

Κώστας Τσιακλής 20:32 - 02.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:45 - 02.04.2023

Η Νιουκάστλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-0) και έκανε ένα μεγάλο βήμα για να εξασφαλίσει εισιτήριο για το επόμενο Champions League. Σε συναγερμό πλέον οι «κόκκινοι διαβόλοι».

Η Νιουκάστλ επικράτησε εντός έδρας με 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έκανε ένα μεγάλο βήμα για να εξασφαλίσει εισιτήριο για το επόμενο Champions League. Μάλιστα οι «καρακάξες» έφτασαν στη βαθμολογία την αντίπαλο τους, η οποία πλέον αρχίζει να «απειλείται» από τις ομάδες που την ακολουθούν.  

Η Νιουκάστλ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων ωστόσο η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι ήταν για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 12’. Ο Γουτ Βέγχορστ υποδέχθηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ του έφυγε άουτ. Στο 16’ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Νταβιντ Ντε Χεα, έκανε μια εντυπωσιακή διπλή επέμβαση και δεν επέτρεψε να παραβιαστεί η εστία του. Αρχικά ο Ισπανός γκολκίπερ είχε αποκρούσει την κεφαλιά του Ίσακ ενώ στη συνέχεια σταμάτησε και την προσπάθεια του Τζο Γουίλοκ, που είχε πάρει το ριμπάουντ.

Ο τελευταίος ήταν και ο παίκτης που «απείλησε» ξανά για τη Νιουκάστλ στο 41’. Ο Άγγλος μέσος είδε τη μπάλα να του στρώνεται μέσα στην περιοχή από την πάσα του Σεν Μαξιμίν και εξαπέλησε ένα σουτ όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, όμως στην πρώτη της καλή στιγμή η Νιουκάστλ «άνοιξε» το σκορ έπειτα από μια εξαιρετική ομαδική προσπάθεια. Στο 65’ ο Μπρούνο Γκιμαράες σέντραρε από δεξιά και βρήκε τον αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι, Σεν Μαξιμίν, ο οποίος έστρωσε τη μπάλα με κεφαλιά στον Τζο Γουίλοκ που απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους μετά το γκολ και στο 76’ στάθηκαν ιδιαίτερα άτυχοι αφού είδαν τη μπάλα να σταματάει δύο φορές στα δοκάρια του Ντε Χεα. Αρχικά ο Τρίπιερ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ζοέλιντον πήρε την κεφαλιά και ο Ισπανός τερματοφύλακας απέκρουσε στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Φάμπιαν Σερ πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα αυτή τη φορά κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 81’ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπάθησε να γίνει απειλητική με τον Μπρούνο Φερνάντες να βρίσκει με ωραία πάσα τον Άντονι Μαρσιάλ μέσα στην περιοχή, ο Γάλλος επιχείρησε το σουτ, το οποίο όμως σταμάτησε στα σώματα των παικτών της Νιουκάστλ. Στο 88’ οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» τη νίκη τους, με τον Καλούμ Γουίλσον να εκμεταλλεύεται την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Τρίπιερ και με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Με τη νίκη της η Νιουκάστλ σκαρφάλωσε στην 3η θέση με 50 βαθμούς και έχει προβάδισμα στην ισοβαθμία έναντι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τόσο οι «καρακάξες», όσο και οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται στο +1 από την 5η Τότεναμ, η οποία αγωνίζεται τη Δευτέρα (03/04, 22:00) εκτός έδρας κόντρα στην Έβερτον. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Λονδρέζοι έχουν ένα παιχνίδι περισσότερο.