Τέλος ο Ρότζερς από τη Λέστερ

Μπρένταν Ρότζερς

i

©Intime

Τέλος ο Ρότζερς από τη Λέστερ

Κώστας Τσιακλής 16:59 - 02.04.2023

Η Λέστερ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος αποχωρεί από τον πάγκο της ομάδας έπειτα από τέσσερα χρόνια.

Η Λέστερ ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με τον Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της ομάδας μετά και τη νέα ήττα από την Κρίσταλ Πάλας, που κράτησε την ομάδα εντός ζώνης υποβιβασμού.

Ο Βορειοϊρλανδός προπονητής πλήρωσε το τίμημα των τελευταίων κακών αποτελεσμάτων αλλά και τη γενικά τραγική παρουσία της Λέστερ τη φετινή σεζόν. Οι «αλεπούδες» εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ευχαριστούν τον Ρότζερς για τις όμορφες στιγμές που προσέφερε στο σύλλογο και εξήγησαν τον λόγο της απόφασης τους.

Premier League: Τεσσάρα και η Άρσεναλ, στο +8 από τη Σίτι – Ο Ποντένσε πλήγωσε τη Νότιγχαμ Φόρεστ του Μαρινάκη!
PREMIER LEAGUE

18:57 - 01.04.2023

Premier League: Τεσσάρα και η Άρσεναλ, στο +8 από τη Σίτι – Ο Ποντένσε πλήγωσε τη Νότιγχαμ Φόρεστ του Μαρινάκη!

Premier League: Η Άρσεναλ ήταν κυνική, λύγισε 3-0 τη Λιντς και ξέφυγε ξανά στο +8 από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ποντένσε πλήγωσε τη Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη. Σπουδαίες νίκες για Μπόρνμουθ και Κρίσταλ Πάλας.

Συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Aiyawatt Srivaddhanaprabha, αναφέρει: «Τα επιτεύγματα της ομάδας υπό τη διοίκηση του Μπρένταν μιλούν από μόνα τους – ζήσαμε μερικές από τις καλύτερες ποδοσφαιρικές μας στιγμές υπό την καθοδήγησή του και θα είμαστε πάντα ευγνώμονες σε αυτόν και το επιτελείο του για τα ύψη που μας βοήθησαν να φτάσουμε στο γήπεδο.

«Εκτός γηπέδου, ο Brendan αγκάλιασε την κουλτούρα του Club και βοήθησε να καλλιεργηθεί ένα εξαιρετικό αναπτυξιακό περιβάλλον, ιδιαίτερα κατά τη μετάβαση στο Seagrave, και παρείχε ισχυρή ηγεσία κατά τη διάρκεια της άνευ προηγουμένου πρόκλησης της πανδημίας του κορωνοϊού. Η θέση του στην ιστορία της Λέστερ Σίτι είναι εξασφαλισμένη.

«Ωστόσο, οι επιδόσεις και τα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν ήταν κάτω από τις κοινές μας προσδοκίες. Ήταν πεποίθησή μας ότι η συνέχεια και η σταθερότητα θα ήταν το κλειδί για τη διόρθωση της πορείας μας, ιδιαίτερα δεδομένου των προηγούμενων επιτευγμάτων μας υπό τη διοίκηση του Brendan. Δυστυχώς, η επιθυμητή βελτίωση δεν έχει υπάρξει και καθώς απομένουν 10 αγώνες της σεζόν, το Διοικητικό Συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να λάβει εναλλακτικά μέτρα για να προστατεύσει την κατάστασή μας στην Premier League.

«Το καθήκον που έχουμε μπροστά μας στα τελευταία 10 παιχνίδια μας είναι ξεκάθαρο. Τώρα πρέπει να ενωθούμε – οπαδοί, παίκτες και επιτελείο – και να δείξουμε την ψυχραιμία, την ποιότητα και τη μάχη για να εξασφαλίσουμε τη θέση μας ως σύλλογος της Premier League».

Η Λέστερ μετράει επτά παιχνίδια χωρίς νίκη σε πρωτάθλημα και κύπελλο (1 ισοπαλία και 6 ήττες) και παραμένει στην προτελευταία θέση της με 25 βαθμούς. Τα ηνία της ομάδας αναλαμβάνουν προσωρινά οι Άνταμ Σάντλερ και Μάικ Στόγουελ

Ο Ρότζερς βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας από τον Φέβρουάριο του 2017 και οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση ενός FA Cup (2020-2021) και ενός Κομιούνιτι Σιλντ (2021-2022). Ο 50χρονος προπονητής ηγήθηκε της ομάδας σε 204 αναμετρήσεις και έχει απολογισμό 96 νίκες, 37 ισοπαλίες και 71 ήττες.