«Πάρτι» της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Λίβερπουλ (4-1), στο -5 από την Άρσεναλ οι «πολίτες»...

Πανηγυρισμοί παικτών της Μάντσεστερ Σίτι

i

Photo by Manchester City FC/Manchester City FC via Getty Images

«Πάρτι» της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Λίβερπουλ (4-1), στο -5 από την Άρσεναλ οι «πολίτες»...

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:28 - 01.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:22 - 04.04.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν ασταμάτητη κόντρα στη Λίβερπουλ και με αυτόν τον τρόπο πήρε πανηγυρικά το τρίποντο στο μεγάλο ντέρμπι. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Γκριλις ο οποίος έφερε την ομάδα του ένα βήμα πιο κοντά από την κορυφή.

Πανηγυρικό ήταν το τρίποντο της Μάντσεστερ Σίτι εναντίον της Λίβερπουλ, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να μετατρέπει το ντέρμπι της Premier League σε… τυπική διαδικασία. Οι «πολίτες» επικράτησαν με 4-1 της ομάδας από το Μέρσεϊσάιντ, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Τζακ Γκρίλις και με αυτόν τον τρόπο έφτασαν στο -5 από την πρώτη Άρσεναλ.

Το πρώτο ημίχρονο είχε την γηπεδούχο ως κυρίαρχο στο γρασίδι, εντούτοις το γκολ ήρθε για την ομάδα του Κλοπ στο 17’. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ βρήκε αρκετό χώρο στην περιοχή και «άνετος» σούταρε για το 0-1. Από εκεί και έπειτα η Σίτι έβγαλε αντίδραση και με τον Άλβαρες από το σημείο του πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1.

Όμως στο δεύτερο μέρος οι ισορροπίες άλλαξαν και οι παίκτες του Γκουαρδιόλα μετέτρεψαν το ματς σε… πάρτι. Μόλις ένα λεπτό μετά την έναρξη, ο Μαχρέζ βρήκε τον Ντε Μπρόινε στην περιοχή και ο μεσοεπιθετικός έκανε το 2-1. Ακολούθησε ο Γκιντογκάν στο 53’, ο οποίος βρήκε ανυπεράσπιστη την εστία και πλάσαρε 3-1. Το «κερασάκι στην τούρτα» έφερε ο Γκρίλις, με σουτ που κατέληξε στη δεξιά γωνία.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στα γρήγορα γκολ που πέτυχε η Μάντσεστερ Σίτι λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου . Με το «καλημέρα» του Β' μέρους οι γηπεδούχοι επέβαλαν τον ρυθμό τους και φρόντισαν να κάνουν ευκολότερο το έργο τους.

MVP: Ο Τζακ Γκρίλις. Ο Άγγλος επιθετικός εκτός του ότι πρόσφερε την ασίστ για το 1-1, σε ένα κομβικό σημείο, έφερε και το γκολ που μετέτρεψε τη νίκη της ομάδας του σε θρίαμβο.