Κατέθεσε πρόταση για Μπέλιγχαμ η Λίβερπουλ

Τζουντ Μπέλιγχαμ

i

©Photo by Visionhaus/Getty Images

Κατέθεσε πρόταση για Μπέλιγχαμ η Λίβερπουλ

Κώστας Τσιακλής 22:07 - 28.03.2023 / Ανανεώθηκε: 22:08 - 28.03.2023

Σύμφωνα με τον ατζέντη, Haydn Dodge, η Λίβερπουλ έχει καταθέσει πρόταση στη Μπορούσια Ντόρτμουντ για την απόκτηση του Τζούντ Μπέλιγχαμ το επόμενο καλοκαίρι.

Ο ατζέντης, Haydn Dodge, δήλωσε σε συνέντευξη του πως η Λίβερπουλ έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στη Μπορούσια Ντόρτμουντ για την απόκτηση του Τζούντ Μπέλιγχαμ το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Άγγλος μέσος άλλωστε αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο του Γιούργκεν Κλοπ για την επόμενη μεταγραφική περίοδο και η Λίβερπουλ είναι αποφασισμένη να τα σκάσει χοντρά για να τον πάρει στο Μέρσεϊσάιντ, προκειμένου να ανανεώσει τη μεσαία γραμμή της που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τη φετινή περίοδο.

Ο Dodge ισχυρίζεται πως οι «κόκκινοι» έχουν ήδη κάνει κρούση στη γερμανική ομάδα για τον Μπέλιγχαμ και η πρόταση της αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. «Είναι γνωστό ότι μια προσφορά (από τη Λίβερπουλ)100 εκατομμυρίων λιρών έχει υποβληθεί για τον Τζούντ Μπέλιγχαμ ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού. Μια ανανέωση στο χώρο του κέντρου είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η Λίβερπουλ, οι οπαδοί της και ο Γιούργκεν Κλοπ, οπότε δεν είναι περίεργο να πηγαίνουν για τον Μπέλιγχαμ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Μπέλιγχαμ ξεκίνησε την καριέρα του από τη Μπέρμιγχαμ, με την οποία αγωνίστηκε σε 44 αναμετρήσεις, με απολογισμό τέσσερα γκολ και δύο ασίστ. Το καλοκαίρι του 2020 ο Άγγλος μέσος άφησε την πατρίδα του για λογαριασμό της Μπορούσια Ντόρτμουντ και μέχρι στιγμής έχει καταγράψει 85 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και μετράει οκτώ γκολ και 15 ασίστ.

Ο 19χρονος άσος αποτελεί και βασικό μέλος της εθνικής Αγγλίας. Ο Μπέλιγχαμ αγωνίστηκε στο αρχικό σχήμα των «τριών λιονταριών» στα παιχνίδια με Ιταλία και Ουκρανία για τα προκριματικά του Euro 2024 και έφτασε τις 24 εμφανίσεις με το εθνόσημο. Ο νεαρός μέσος πέτυχε το πρώτο του γκολ με την εθνική Αγγλίας στη νίκη με 6-2 επί του Ιράν, για τη φάση των ομίλων του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου.