Ο Σάκα θα τετραπλασιάσει τον μισθό του στην Άρσεναλ και θα γίνει από τους πιο ακριβοπληρωμένους της Premier League

Μπουκαγιό Σάκα

i

Μπουκαγιό Σάκα/©Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images/Ideal Images

Ο Σάκα θα τετραπλασιάσει τον μισθό του στην Άρσεναλ και θα γίνει από τους πιο ακριβοπληρωμένους της Premier League

Κώστας Τόπας 14:28 - 28.03.2023 / Ανανεώθηκε: 14:32 - 28.03.2023

Ο Μπουκαγιό Σάκα πρόκειται να τετραπλασιάσει τον μισθό του στην Άρσεναλ κι έτσι θα γίνει από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών του συλλόγου αλλά και της Premier league.

Ελάχιστοι ήταν αυτοί οι οποίο αμφισβήτησαν την ικανότητα του Μπουκάγιο Σάκα, αλλά η τρέχουσα σεζόν, με την Άρσεναλ να διεκδικεί τον τίτλο της Premier League, έκανε την χρηματιστηριακή του αξία να εκτοξευτεί.

Ο 21χρονος Άγγλος μεσοεπιθετικός έχει σκοράρει 12 γκολ και έχει μοιράσει 10 ασίστ για τους συμπαίκτες του στους «κανονιέρηδες», με τους Έρλινγκ Χάαλαντ και Χάρι Κέιν να είναι οι μοναδικοί που είναι πιο πάνω στη σχετική λίστα σε συνεισφορές σε γκολ.

Η φόρμα του συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της διακοπής των πρωταθλημάτων, καθώς σημείωσε ένα υπέροχο γκολ στη νίκη της Αγγλίας κόντρα στην Ουκρανία με 2-0 για τα προκριματικά του Euro 2024.

Παρακολουθώντας την εξέλιξη του, οι άνθρωποι της Άρσεναλ αποφάσισαν να «δέσουν» τον Σάκα στο «Έμιρεϊτς». Σύμφωνα με την «Daily Mail» ο Λονδρέζος μεσοεπιθετικός ήρθε σε προφορική συμφωνία για ένα συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών, μέσω του οποίου θα κερδίσει 341,200 ευρώ την εβδομάδα. Δηλαδή 15 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Αυτό θα τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του συλλόγου του βόρειου Λονδίνου, ενισχύοντάς τον σε αρκετή απόσταση πάνω από τον Γκάμπριελ Ζεσούς και τον Τόμας Παρτέι. Θα γίνει επίσης ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στην ιστορία τους συλλόγου αλλά και της Premier League.

Συγκεκριμένα, το «χρυσό» συμβόλαιο θα τον τοποθετήσει ανάμεσα στους 10 κορυφαίους ακριβοπληρωμένους της Premier League. Ετσι, ο Σάκα θα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον αστέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κασεμίρο και τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι, Τζακ Γκρίλις. Αυτός ο οποίος αμείβεται με τα περισσότερα έως τώρα είναι ο Κέβιν Ντε Μπρόινε με 441,200 ευρώ την εβδομάδα.

Tags: