Η Γουέστ Χαμ πήρε το ντέρμπι-παραμονής κόντρα στη Σαουθάμπτον

Πανηγυρισμοί παικτών Γουέστ Χαμ

i

© Photo by Julian Finney/Getty Images/Ideal Images

Η Γουέστ Χαμ πήρε το ντέρμπι-παραμονής κόντρα στη Σαουθάμπτον

Κώστας Τσιακλής 17:59 - 02.04.2023 / Ανανεώθηκε: 18:09 - 02.04.2023

Η Γουέστ Χαμ επικράτησε με 1-0 της Σαουθάμπτον και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι παραμένουν στην τελευταία θέση της Premier League.

Η Γουέστ Χαμ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι-παραμονής με τη Σαουθάμπτον. Οι «Λονδρέζοι» επικράτησαν με 1-0, χάρη σε γκολ του Ναγιέφ Αγκέρντ, και βγήκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού, στην οποία παραμένουν οι «Άγιοι». 

Η πρώτη φάση του αγώνα ήταν στο 18’ για τους φιλοξενούμενους με τον Τίο Γουόλκοτ. Ο Άγγλος ακραίος επιιθετικός ντρίμπλαρε τον αντίπαλο του μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ που έφυγε όμως λίγο άουτ. Στο 25΄η Γουέστ Χαμ άνοιξε το σκορ στην πρώτη της τελική προσπάθεια στο παιχνίδι. Ο Τίλο Κέρερ εκτέλεσε φάουλ από δεξία και ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας, Ναγιέφ Αγκέρντ, βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά έκανε το 1-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γκολ αρχικά είχε ακυρωθεί για οφσάιντ όμως μετά από υπόδειξη του VAR το γκολ μέτρησε κανονικά.

Η Σαουθάμπτον έφτασε κοντά στο γκολ στο 31’ όταν ο αριστερός μπακ των «Αγίων», Ρομαίν Περό, επιχείρησε ένα σουτ μέσα από την περιοχή όμως ο τερματοφύλακας της Γουέστ Χαμ, Λούκας Φαμπιάνσκι είχε την απάντηση, αποκρούοντας σε κόρνερ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο επιθετικός των «σφυριών», Τζέιροντ Μπόουεν, σούταρε με το δεξί πόδι από το ύψος της περιοχής όμως στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος αφού η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Σαουθάμπτον έφτασε δύο φορές κοντά στην ισοφάριση, με τον Καμαλντίν Σουλεμάνα στο 58ο και στο 64’ να μην μπορεί να νικήσει τον Λούκας Φαμπιάνσκι. Στο 76’ήταν η σειρά του τερματοφύλακα της Σαουθάμπτον να αποκρούσει εντυπωσιακά το σουτ του Σαΐντ Μπενραχμά. Η τελευταία φάση του αγώνα έμελλε να είναι και η μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο παιχνίδι αφού στο 87' ο Πολ Ονουάτσου έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Με τη νίκη της η Γουέστ Χαμ σκαρφάλωσε στην 14η θέση της βαθμολογίας με 27 βαθμούς ωστόσο είναι μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Σαουθάμπτον με τη σειρά της παραμένει στην τελευταία θέση με 23 βαθμούς και είναι στο -3 από τη σωτηρία και την 17η Λίντς