Γκουαρδιόλα: «Ο κόσμος θέλει να αποτύχει αλλά ο Χάαλαντ θα σκοράρει σε όλη του τη ζωή»

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

©Printscreen

Γκουαρδιόλα: «Ο κόσμος θέλει να αποτύχει αλλά ο Χάαλαντ θα σκοράρει σε όλη του τη ζωή»

Κώστας Τσιακλής 12:44 - 26.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:46 - 26.10.2023

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, απάντησε στους επικριτές του Έρλινγκ Χάαλαντ λέγοντας πως ο Νορβηγός θα σκοράρει μέχρι την τελευταία μέρα της καριέρας του.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα απάντησε στους επικριτές του Έρλινγκ Χάαλαντ κάνοντας μια ιδιαίτερη πρόβλεψη για το μέλλον του Νορβηγού επιθετικού.

Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε νικηφόρα από την Ελβετία αφού επικράτησε με 1-3 της Γιούνγκ Μπόις. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Έρλινγκ Χάαλαντ που πέτυχε δύο τέρματα και σκόραρε μετά από 543 λεπτά αφλογιστίας στο Champions League. Το τελευταίο του γκολ στη διοργάνωση ήταν στο 57' της ρεβάνς με τη Μπάγερν Μονάχου στη Γερμανία στις 19 Απριλίου.

Γενικά ο Νορβηγός δεν ήταν στα καλύτερα του το τελευταίο διάστημα αφού δεν είχε σκοράρει επίσης κόντρα σε Γουλβς, Λειψία, Άρσεναλ και Εθνική Ισπανίας. Αυτό το γεγονός προκάλεσε και την ερώτηση ενός δημοσιογράφου προς τον Πεπ Γκουαρδιόλα μετά το τέλος του αγώνα με την Γιούνγκ Μπόις. Συγκεκριμένα ο ρεπόρτερ τον είχε ρωτήσει αν ήταν καθόλου ανήσυχος με τη φόρμα του Χάαλαντ και ο Καταλανός απάντησε σαρκαστικά πως ναι. Στη συνέχεια απάντησε και στους επικριτές του Νορβηγού λέγοντας θα σκοράρει μέχρι την τελευταία μέρα της καριέρας του.

«Πολύ, πολύ. Ειλικρινά, ανησυχώ πολύ! Ο κόσμος περιμένει να σκοράρει τέσσερα γκολ κάθε φορά. Ο κόσμος θέλει να αποτύχει. Λυπάμαι αλλά αυτός ο τύπος θα σκοράρει σε όλη του τη ζωή, με τις πιθανότητες να είναι απίστευτα απειλητικές. Είναι σημαντικό να έχεις τις ευκαιρίες. Οι παίκτες χρειάζονται την ικανότητα να βρίσκουν την πάσα όπως αυτές του Κέβιν Ντε Μπρόινε και του Ιλκάι Γκουντογκάν. Αλλά θα σκοράρει μέχρι την τελευταία μέρα που παίζει ποδόσφαιρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με τη νίκη της πάντως η Μάντσεστερ Σίτι απλοποίησε πολύ τα δεδομένα αφού βρίσκεται στην κορυφή του 7ου ομίλου με εννά βαθμούς (τρεις νίκες σε τρία ματς). Οι «σίτιζεν» με νίκη κόντρα στη Γιούνγκ Μπόις την επόμενη αγωνιστική εξασφαλίζουν και μαθηματικά την πρόκριση τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Για την ώρα το Champions League μπαίνει σε δεύτερη μοίρα αφού ακολουθεί το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την 10η αγωνιστική της Premier League.