Γκουαρδιόλα: «Η Άρσεναλ πρέπει να είναι χαρούμενη για την πρόκριση στο Champions League μετά από τόσα χρόνια» (vid)

Μικέλ Αρτέτα - Πεπ Γκουαρδιόλα

i

Γκουαρδιόλα και Αρτέτα/©Peter Powell/Pool via Getty Images/Ideal Images

Γκουαρδιόλα: «Η Άρσεναλ πρέπει να είναι χαρούμενη για την πρόκριση στο Champions League μετά από τόσα χρόνια» (vid)

Κώστας Τόπας 15:38 - 03.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:38 - 03.05.2023

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε γι' ακόμη μία φορά την πορεία της Άρσεναλ, ισχυριζόμενος ότι θα έπρεπε να είναι ικανοποιημένη που έχει ήδη εξασφαλίσει τον «σημαντικότερο τίτλο» της σεζόν, αυτόν της εξόδου στο Champions League.

Η Άρσεναλ ηγήθηκε της κούρσας για τον τίτλο της Premier League για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Παρά τη νίκη της με 3-1 επί της Τσέλσι που την επανάφερε ξανά στην κορυφή, φαίνεται πιθανό ότι θα καταλάβει την δεύτερη θέση, πίσω από την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει δύο ματς λιγότερα από τους «κανονιέρηδες».

Πριν από τη νίκη επί της Τσέλσι, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα είχε μείνει τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη, με αποτέλεσμα να χάσει σημαντικό έδαφος στην κούρσα για τον φετινό τίτλο του πρωταθλήματος. Από την άλλη, ο Πεπ Γκουαρδιόλα μίλησε γι' ακόμη μία φορά για την Άρσεναλ, η οποία τόνισε πως θα πρέπει να αισθάνεται χαρούμενη για το γεγονός ότι κατάφερε να εξασφαλίσει την έξοδό της στο Champions League, έπειτα από επτά χρόνια απουσίας.

«Ήταν δύσκολο, γιατί βλέπουμε πόσο αμείλικτη είναι η Άρσεναλ», είπε ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα στο Sky Sports για τη μάχη του τίτλου για να συνεχίσει λέγοντας: «Η Άρσεναλ μετά από επτά χρόνια είναι ήδη στο Champions League, αυτή είναι η προοπτική για την Άρσεναλ. Ίσως η διάθεση που έχουν τώρα να είναι λίγο πεσμένη. Μετά από επτά χρόνια, κέρδισαν τον πιο σημαντικό τίτλο στη σεζόν τους, για τον σύλλογο, την πρόκριση στο Champions League. Επειδή, οικονομικά, κύρους, νέες υπογραφές, για πολλά πράγματα, είναι ο πιο σημαντικός τίτλος σήμερα, με διαφορά. Και είναι ήδη εκεί. Πρέπει να είναι τόσο χαρούμενοι, γιατί κάνουν ένα απίστευτο επίτευγμα», κατέληξε ο Καταλανός τεχνικός.

Πάντως, οι δηλώσεις του Πεπ Γκουαρδιόλα σίγουρα κάνουν να ακούγεται σαν να είναι αρκετά χαλαρός για την κατάκτηση του τίτλου, μια κατάσταση στην οποία δεν φαινόταν να βρίσκεται το περασμένο Σαββατοκύριακο.