Γκουαρδιόλα για Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: «Τρόπαιο για το οποίο παίζεις για μια φορά στη ζωή σου»

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

© PrtScr

Γκουαρδιόλα για Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: «Τρόπαιο για το οποίο παίζεις για μια φορά στη ζωή σου»

Πάνος Κορομηλάς 12:59 - 20.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:27 - 20.12.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και ο Πεπ Γκουαρδιόλα τόνισε πόσο σημαντικό είναι να κατακτήσει η ομάδα του το τρόπαιο.

Με την επικράτηση επί της Ουράβα (3-0), η Μάντσεστερ Σίτι εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων που διεξάγεται στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Φλουμινένσε (22/12, 20:00) που ξεπέρασε το εμπόδιο της Αλ Αχλί στον δεύτερο ημιτελικό. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει για τέταρτη φορά το συγκεκριμένο τρόπαιο και με δηλώσεις του αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει για αυτόν ο τίτλος.

«Για να παίξεις στη διοργάνωση πρέπει να κάνει εκπληκτικά πράγματα, όπως είναι να κερδίσεις το Τσάμπιονς Λιγκ. Από τη στιγμή που είμαστε εδώ, είναι ένα τρόπαιο για το οποίο παίζεις για μια φορά στη ζωή σου» δήλωσε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός για να συμπληρώσει:

«Το να είμαστε εδώ είναι απίστευτο για εμάς. Δεν το παίρνουμε ως δεδομένο και γνωρίζουμε ότι μπορεί να μην ξαναβρεθούμε».

Υπενθυμίζεται πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει κατακτήσει δύο φορές τη διοργάνωση στα χρόνια του στη Μπαρτσελόνα (2009,2011) και ακόμη μια όταν βρισκόταν στη Μπάγερν Μονάχου (2013). Είναι η πρώτη φορά που έχει την ευκαιρία να το πετύχει με την Μάντσεστερ Σίτι, σε μια περίοδο που η ομάδα του δε διανύει την καλύτερη αγωνιστική περίοδο. Οι «πολίτες» μετρούν πέντε απώλειες βαθμών στις τελευταίες έξι αγωνιστικές της Premier League, με το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων να αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να ανακτήσουν ψυχολογία και να επανέλθουν στις επιτυχίες.

Μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, η Μάντσεστερ Σίτι επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του πρωταθλήματος με δύο αναμετρήσεις απέναντι σε Έβερτον (27/12) και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (30/12), κλείνοντας το ημερολογιακό έτος με ένα «ζευγάρι» αγώνων μέσα σε τρεις ημέρες.