Γκουαρδιόλα: « Ο Αρτέτα με έκανε καλύτερο προπονητή»
i

Γκουαρντιόλα και Αρτέτα συνυπήρξαν στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι/Photo by Nick Potts/Getty Images/Ideal images

Γκουαρδιόλα: « Ο Αρτέτα με έκανε καλύτερο προπονητή»

Sportal newsroom 19:24 - 26.01.2023 / Ανανεώθηκε: 13:31 - 27.01.2023

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα μίλησε εν όψει του αυριανού (26/1) αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ για το FA Cup και τόνισε ότι ο Μικέλ Αρτέτα βοήθησε σημαντικά στο να γίνει καλύτερος προπονητής.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δήλωσε ότι γνώριζε καλά την ποιότητα του Μίκελ Αρτέτα πολύ πριν οδηγήσει την Άρσεναλ στην κορυφή της Premier League, επαινώντας την ομάδα του βόρειου Λονδίνου για την εμπιστοσύνη που έδειξε στον πρώην βοηθό του.

Οι ομάδες θα αναμετρηθούν αύριο (27/1) στο «Etihad Stadium» για τον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας και σε αυτό το πλαίσιο ο Καταλανός τεχνικός αναφέρθηκε στον πρώην βοηθού του με τα καλύτερα λόγια.

«Δεν ξέρω τον αντίκτυπό μου στον Αρτέτα, αλλά η επιρροή του πάνω μου ήταν τόσο σημαντική για να γίνω καλύτερος προπονητής. Το ήξερα από όταν ήταν εδώ στη Σίτι. Το μεγαλύτερο κομπλιμέντο επίσης και για την Άρσεναλ, γιατί στις κακές στιγμές τον εμπιστεύτηκαν και τον κράτησαν. Για να γίνει αυτό, έπρεπε να τον στηρίξουν, γι' αυτό χρειάζεται χρόνος και επένδυση. Όλοι έχουν όνειρα.

Ξέρω ότι πήγε στο σύλλογό του, όπου είναι φίλαθλος, ήταν αρχηγός εκεί. Λατρεύει τον σύλλογο. Θυμάμαι εδώ, όταν βάζαμε γκολ, πηδούσε πολύ εκτός από μια ομάδα. Ήταν Άρσεναλ. Είπα τότε ότι σε αυτόν τον τύπο αρέσει η Άρσεναλ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκουαρντιόλα.

Αξίζει να σημεωθεί πως η αυριανή (26/1) συνάντηση θα είναι η πρώτη των δύο ομάδων αυτή τη σεζόν, αφού ο αγώνας τους στο πρωτάθλημα τον Οκτώβριο αναβλήθηκε λόγω του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ.