Αυτή είναι η ελληνική λέξη που ζήτησε να μάθει ο Πεπ Γκουαρδιόλα

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

© PrtScr

Αυτή είναι η ελληνική λέξη που ζήτησε να μάθει ο Πεπ Γκουαρδιόλα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 19:47 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 22:18 - 16.08.2023

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου εν όψει του τελικού Super Cup ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλη στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Πεπ Γκουαρδιόλα ζήτησε να μάθει μία ελληνική λέξη.

Αύριο 16 Αυγούστου, όλα τα φώτα των ποδοσφαιρόφιλων κι όχι μόνο θα είναι στραμμένα στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς η Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει τη Σεβίλλη για ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο επί ελληνικού εδάφους, το Super Cup. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κατέκτησε το πρώτο της Champins League κόντρα στην Ίντερ, ενώ από την άλλη ο σύλλογος της Ισπανίας έκανε το... καθήκον του και πήρε σπίτι του για ακόμη μία φορά το αγαπημένο του Europa League.

Πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στην οποία ο προπονητής των «Πολιτών» Πεπ Γκουαρδιόλα, τόνισε ότι η αγγλική ομάδα είναι ακόμα... πεινασμένη, ενώ αναφέρθηκε και στον σοβαρό τραυματισμό του Κέβιν Ντε Μπρόινε. Μπορεί ο Καταλανός κόουτς στις δηλώσεις του να επισήμανε τα... αναμενόμενα, ωστόσο αυτό που ξεχώρισε ήταν η προσπάθειά του να μάθει μία ελληνική λέξη.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος τεχνικός θέλησε να χαιρετήσει τους εκπροσώπους του Τύπου στα αγγλικά, τα ισπανικά αλλά και τα ελληνικά, για αυτόν το λόγο ζήτησε από έναν εκ των μεταφραστών που υπήρχαν να του μάθει πως είναι το καλησπέρα, ώστε να μπορέσει να χαιρετήσει και τους Έλληνες δημοσιογράφους κι όχι μόνο.

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στα πρώτα δευτερόλεπτα της συνέντευξη:

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είναι ανακούφιση για εμάς η κατάκτηση του Champions League, να σου λένε πως είσαι επτά χρόνια χωρίς να το κατακτάς, είναι δύκολο να παίρνεις το τρόπαιο. Δεν είναι πάντως αρκετό, αν ήταν έτσι θα τους αφήναμε όλους σπίτι. Είμαστε αρκετά πεινασμένοι για να αγωνιστούμε, να προκαλέσουμε τους εαυτούς μας. Εάν κάποιος θέλει να μας αφαιρέσει τα τρία στέμματα, θα χρειαστεί να παλέψουν μαζί μας.

Θα χρειαστεί να κερδίσεις είτε το Champions League είτε το Europa για να είσαι σε αυτή τη συνέντευξη και να αγωνιστείς αύριο. Δεν είναι εύκολο, ίσως για την Σεβίλλη ήταν ευκολότερο επειδή έχουν κερδίσει πολλά Europa League. Όταν παίζουν καλά, νικούν, έχουν χαρακτήρα και αντοχή. 

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαιρόμαστε που δίνουμε αυτό το ματς επειδή χρειάστηκε να κατακτήσουμε το Champions League. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία, ποιος ξέρει πότε θα επιστρέψουμε.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ενόψει και του τελικού Super Cup
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

19:31 - 15.08.2023

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ενόψει και του τελικού Super Cup

Με αφορμή τον αυριανό τελικό του UEFA Super Cup ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλη, η ΕΛ.ΑΣ γνωστοποίησε τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν γύρω από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Θα δούμε τι θα συμβεί για πιθανό αντικαταστάτη του Ντε Μπρόινε, θα συζητήσουμε με τον Τσίκι Μπεγκιριστάιν για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που θα έχουμε. Είναι μεγάλο πλήγμα να τον χάνεις όχι για ένα και δύο ματς, αλλά για πολύ καιρό, μιας και είναι αναντικατάστατος, αλλά θα βρούμε εναλλακτικές λύσεις για να καλύψουμε το κενό του».